Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Pepparkaksrutor

Inga röster än
Skapat: 15 oktober, 2024
Senast ändrat: 14 oktober, 2024
Pepparkaksrutor

Dessa pepparkaksrutor består av pepparkakskladdkaka med tosca serverat med lingongrädde, perfekt till adventsfikat. Det här är egentligen samma recept som pepparkakskladdkakan med saffranstosca men i vår familj är inte alla så förtjusta i saffran så har lämnat bort det den här gången och gjort någon mindre ändring.

Jag har gräddat kakan i en 20×25 cm form men det går även bra i en rund springform på ca 20 cm om man vill göra en rund kaka.

Fler juliga recept:

Total tid: 45 minuter
Servings: 8

Ingredienser

Toscasmet:

Lingongrädde:

Instruktioner

  • Smält smöret.
  • Rör ner mjöl, socker och kryddor.
  • Tillsätt äggen, ett i taget.
  • Häll smeten i formen med bakplåtspapper i botten och grädda ca 20-25 minuter på 175 grader.
  • Gör under tiden toscan.

Toscasmet:

  • Blanda alla ingredienser i en kastrull, sjud några minuter.
  • Ta ut kladdkakan, höj värmen till 200 grader.
  • Fördela toscasmeten över kakan.
  • Grädda 10-12 minuter till, tills toscan fått fin färg och kakan inte är för lös.
  • Låt kallna i kyl över en natt.

Lingongrädde:

  • Blanda frysta lingon med lite socker, låt stå och rör om då och då.
  • När bären har tinat, vispa lite grädde och vänd ner de rårörda lingonen i grädden.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg