Pepparkaksrutor
Skapat:
15 oktober, 2024
Senast ändrat:
14 oktober, 2024

0
Dessa pepparkaksrutor består av pepparkakskladdkaka med tosca serverat med lingongrädde, perfekt till adventsfikat. Det här är egentligen samma recept som pepparkakskladdkakan med saffranstosca men i vår familj är inte alla så förtjusta i saffran så har lämnat bort det den här gången och gjort någon mindre ändring.
Jag har gräddat kakan i en 20×25 cm form men det går även bra i en rund springform på ca 20 cm om man vill göra en rund kaka.
Fler juliga recept:


Total tid: 45 minuter
Servings: 8
Ingredienser
- 50 gr smör
- 2 äg g
- 3 dl socker
- 1 tsk mald ingefära
- 1 tsk kanel
- 2 tsk maken nejlika
- 2 krm bikarbonat
- 2 krm salt
- 2 dl mjöl
Toscasmet:
- 100 gr smör
- 0,75 dl socker
- 2 msk sirap
- 2 msk mjöl
- 2 msk mjölk
- 125 gr mandelspån
- 1 dl kokosflingor
- 0,5 dl havregryn
Instruktioner
- Smält smöret.
- Tillsätt äggen, ett i taget.
- Häll smeten i formen med bakplåtspapper i botten och grädda ca 20-25 minuter på 175 grader.
- Gör under tiden toscan.
Toscasmet:
- Blanda alla ingredienser i en kastrull, sjud några minuter.
- Ta ut kladdkakan, höj värmen till 200 grader.
- Fördela toscasmeten över kakan.
- Grädda 10-12 minuter till, tills toscan fått fin färg och kakan inte är för lös.
- Låt kallna i kyl över en natt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!