Pestogratinerad zucchini
Skapat:
31 juli, 2024
Senast ändrat:
31 juli, 2024

1
Pestogratinerad zucchini är en läcker och enkel rätt som kombinerar mjuk, ugnsbakad zucchini med smakrik pesto och ett krispigt osttäcke.
Skivor av zucchini täcks med ett lager av pesto av valfri färg och smak som blandas med god riven ost, såsom parmesan eller mozzarella. Denna rätt gratineras sedan i ugnen tills toppingen är gyllene och bubblig.

Perfekt som ett vegetariskt tillbehör eller huvudrätt, serverad med en fräsch sallad eller som en del av en buffé.
Total tid: 25 minuter
Servings: 4 portioner
Calories: 223kcal
Utrustning
- Ugnsplåt
Ingredienser
- 500 g zucchini
- 100 g pesto
- 100 g riven parmesanost Eller annan ost du tycker om.
- Salt
Instruktioner
- Sätt igång ugnen på 225°C (varmluft).
- Skär zucchinin i 2-3 cm tjocka skivor och lägg dom på en skärbräda.Salta lite ovanpå och låt dom ligga och dra ur vätska i 10-15 minuter.
- Blanda under tiden ihop riven parmesanost och pesto.
- Torka av zucchinin med lite hushållspapper.
- Fördela pestoblandningen jämnt över zucchiniskivorna.
- Ställ in i ugnen och gratinera i 10-15 minuter tills det att pestoblandningen har fått fin färg.Ta ut och servera direkt.
Anteckning
Om du har en airfryer så kan du absolut göra denna pestogratinerade zucchinin där med.
Då skulle jag nog säga att du kan köra på 200°C i cirka 10 minuter.
Näringsinnehåll
Kalorier: 223kcal | Carbohydrates: 9g | Protein: 10g | Fat: 17g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 0,4g | Enkelomättat fett: 2g | Kolesterol: 24mg | Natrium: 681mg | Kalium: 372mg | Fiber: 2g | Socker: 4g | Vitamin A: 970IU | Vitamin C: 22mg | Kalcium: 281mg | Järn: 1mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!