Go Back
+ servings
Gratinerade zucchiniskivor med pesto på en plåt med bakpapper.
Print
Inga röster än

Pestogratinerad zucchini

Pestogratinerad zucchini är ett perfekt sätt att ta tillvara på zucchini om man har mycket. Gott, enkelt och smakrikt och passar som både huvudrätt eller som ett gott tillbehör.
Total tid25 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Förrätt, Tillbehör, Vegetariskt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: grilltillbehör, zucchinirecept
Yield: 4 portioner
Calories: 223kcal

Equipment

  • Ugnsplåt
  • Bakplåtspapper

Materials

Instruktioner

  • Sätt igång ugnen på 225°C (varmluft).
  • Skär zucchinin i 2-3 cm tjocka skivor och lägg dom på en skärbräda.
    Salta lite ovanpå och låt dom ligga och dra ur vätska i 10-15 minuter.
    Skivade zucchinis i olika storlekar placerade på en skärbräda.
  • Blanda under tiden ihop riven parmesanost och pesto.
    Två skålar med pesto och fyllning bredvid skivor av zucchini på en skärbräda.
  • Torka av zucchinin med lite hushållspapper.
  • Fördela pestoblandningen jämnt över zucchiniskivorna.
    Zucchiniskivor med olika sorters pesto på en plåt med bakpapper.
  • Ställ in i ugnen och gratinera i 10-15 minuter tills det att pestoblandningen har fått fin färg.
    Ta ut och servera direkt.
    Gratinerade zucchiniskivor med pesto på en plåt med bakpapper.

Anteckning

Om du har en airfryer så kan du absolut göra denna pestogratinerade zucchinin där med.
Då skulle jag nog säga att du kan köra på 200°C i cirka 10 minuter.

Nutrition

Kalorier: 223kcal | Carbohydrates: 9g | Protein: 10g | Fat: 17g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 0,4g | Enkelomättat fett: 2g | Kolesterol: 24mg | Natrium: 681mg | Kalium: 372mg | Fiber: 2g | Socker: 4g | Vitamin A: 970IU | Vitamin C: 22mg | Kalcium: 281mg | Järn: 1mg