Pestogratinerad zucchini
Pestogratinerad zucchini är ett perfekt sätt att ta tillvara på zucchini om man har mycket. Gott, enkelt och smakrikt och passar som både huvudrätt eller som ett gott tillbehör.
Total tid25 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Förrätt, Tillbehör, Vegetariskt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: grilltillbehör, zucchinirecept
Yield: 4 portioner
Calories: 223kcal
Sätt igång ugnen på 225°C (varmluft).
Skär zucchinin i 2-3 cm tjocka skivor och lägg dom på en skärbräda.Salta lite ovanpå och låt dom ligga och dra ur vätska i 10-15 minuter. Blanda under tiden ihop riven parmesanost och pesto.
Torka av zucchinin med lite hushållspapper.
Fördela pestoblandningen jämnt över zucchiniskivorna.
Ställ in i ugnen och gratinera i 10-15 minuter tills det att pestoblandningen har fått fin färg.Ta ut och servera direkt.
Om du har en airfryer så kan du absolut göra denna pestogratinerade zucchinin där med.
Då skulle jag nog säga att du kan köra på 200°C i cirka 10 minuter.
Kalorier: 223kcal | Carbohydrates: 9g | Protein: 10g | Fat: 17g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 0,4g | Enkelomättat fett: 2g | Kolesterol: 24mg | Natrium: 681mg | Kalium: 372mg | Fiber: 2g | Socker: 4g | Vitamin A: 970IU | Vitamin C: 22mg | Kalcium: 281mg | Järn: 1mg