Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Pokébowl med friterad halloumi

Inga röster än
Skapat: 24 januari, 2025
Senast ändrat: 22 januari, 2025
Pokébowl med friterad halloumi

Pokébowl med friterad halloumi är en fräsch och smakrik rätt som passar både till middag och lunch. Den är enkel att förbereda och kan anpassas efter hela familjens smak.

Friterad halloumi ger en krispig och salt smak som passar perfekt ihop med grönsaker, ris och kanske lite dressing.

Det här är en fräsch rätt som känns både lätt och mättande. Perfekt när man vill ha något snabbt men ändå lite speciellt.

Fler goda rätter:

Pokébowl med friterad halloumi | Receptskatt
Pokébowl med friterad halloumi 6
Total tid: 1 timme 10 minuter
Servings: 4 portioner

Ingredienser

Ris:

  • 4 dl sushiris
  • 4 dl vatten
  • 1 dl risvinäger
  • 0,5 dl socker
  • ¾ tsk salt
  • 1 bit kombualg om man har
  • ½ tsk citronjuice

Picklad fänkål:

  • 1 st fänkål tunt skivad
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl risvinäger eller ättika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk korianderfrön kan uteslutas

Tahinidressing:

Halloumi:

Servering:

Instruktioner

Ris (förbered gärna dagen innan):

  • Skölj riset väl.
  • Låt riset svälla i en kastrull med vattnet i ca 20 minuter
  • Sätt kastrullen på spisen och koka upp.
  • När det kokar så sänk värmen till låg.
  • Lägg en bit aluminiumfolie över grytan och lägg sedan locket tätt ovanpå för att få en tät förslutning.
  • Låt sjuda i 10 minuter.
  • Stäng sedan av värmen och låt riset ånga i ytterligare 5-10 minuter.
  • Lägg riset i en stor skål.
  • Medan riset kokar så blanda risvinäger, salt, socker, kombuoch och citronjuice i en skål. Värm i mikrovågsugnen tills sockret lösts upp. Låt sedan svalna något.
  • Blanda försiktigt ner vätskan i riset, det går åt ca 8 msk vätska. Tillsätt lite i taget. Jag använder en slickepott för att vända riset och försiktigt ”skära” i det.

Fänkål (förbered gärna dagen innan):

  • Blanda allt utom fänkål i kastrull och värm tills sockret löst sig.
  • Lägg fänkålen i en burk och häll över vätskan. Låt svalna.

Tahinidressing:

  • Mixa allt och smaka av med limejuice. Man kan även tillsätta chili eller siracha om man önska lite hetta

Halloumi:

  • Skär halloumi i stavar eller kuber.
  • Blanda ca 1 dl mjöl med 1 msk paprikapulver och och 2 tsk salt.
  • Vispa upp äggen.
  • Rulla osten i mjölet, sedan i ägg och till sist i panko.
  • Värm upp olja till ca 180 grader.
  • Fritera i ca 5 minuter tills osten är gyllenbrun.

Servering:

  • Sjud edamamebönorna i ca 1 minut.
  • Skiva en avokado.
  • Skölj spenaten.
  • Lägg upp riset i en skål och toppa med resterande ingredienser.
  • ringla över dressingen och gärna kewpie eller annan majonnäs som du gillar!

Anteckning

Denna rätten är bra att förbereda dagen innan. Så att när man ska äta behöver man bara fritera osten och sjuda edamamebönorna.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg