Go Back
+ servings
En pokébowl med friterade rullar, mango, edamame, spenat och grönsaker.
Print
Inga röster än

Pokébowl med friterad halloumi

En god Pokébowl där det mesta går att förbereda dagen innan, så den är snabb att färdigställa när man blir hungrig.
Active Time1 timme 10 minuter
Total tid1 timme 10 minuter
Måltid: Barnvänligt, familjmiddag, halloumi, Huvudrätt, vardag, Vegetariskt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: familjemat, lunch, middag för hela familjen, middagstips, sallader
Yield: 4 portioner

Materials

Ris:

  • 4 dl sushiris
  • 4 dl vatten
  • 1 dl risvinäger
  • 0,5 dl socker
  • ¾ tsk salt
  • 1 bit kombualg om man har
  • ½ tsk citronjuice

Picklad fänkål:

  • 1 st fänkål tunt skivad
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl risvinäger eller ättika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk korianderfrön kan uteslutas

Tahinidressing:

  • 0,5 dl tahini
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk japansk soja
  • 0,5 tsk honung
  • limejuice

Halloumi:

  • 400 g halloumi
  • mjöl
  • panko
  • 3 ägg
  • paprikapulver
  • salt
  • olja

Servering:

  • edamamebönor
  • 1 avokado
  • babyspenat
  • mango
  • majonnäs

Instruktioner

Ris (förbered gärna dagen innan):

  • Skölj riset väl.
  • Låt riset svälla i en kastrull med vattnet i ca 20 minuter
  • Sätt kastrullen på spisen och koka upp.
  • När det kokar så sänk värmen till låg.
  • Lägg en bit aluminiumfolie över grytan och lägg sedan locket tätt ovanpå för att få en tät förslutning.
  • Låt sjuda i 10 minuter.
  • Stäng sedan av värmen och låt riset ånga i ytterligare 5-10 minuter.
  • Lägg riset i en stor skål.
  • Medan riset kokar så blanda risvinäger, salt, socker, kombuoch och citronjuice i en skål. Värm i mikrovågsugnen tills sockret lösts upp. Låt sedan svalna något.
  • Blanda försiktigt ner vätskan i riset, det går åt ca 8 msk vätska. Tillsätt lite i taget. Jag använder en slickepott för att vända riset och försiktigt ”skära” i det.

Fänkål (förbered gärna dagen innan):

  • Blanda allt utom fänkål i kastrull och värm tills sockret löst sig.
  • Lägg fänkålen i en burk och häll över vätskan. Låt svalna.

Tahinidressing:

  • Mixa allt och smaka av med limejuice. Man kan även tillsätta chili eller siracha om man önska lite hetta

Halloumi:

  • Skär halloumi i stavar eller kuber.
  • Blanda ca 1 dl mjöl med 1 msk paprikapulver och och 2 tsk salt.
  • Vispa upp äggen.
  • Rulla osten i mjölet, sedan i ägg och till sist i panko.
  • Värm upp olja till ca 180 grader.
  • Fritera i ca 5 minuter tills osten är gyllenbrun.

Servering:

  • Sjud edamamebönorna i ca 1 minut.
  • Skiva en avokado.
  • Skölj spenaten.
  • Lägg upp riset i en skål och toppa med resterande ingredienser.
  • ringla över dressingen och gärna kewpie eller annan majonnäs som du gillar!

Anteckning

Denna rätten är bra att förbereda dagen innan. Så att när man ska äta behöver man bara fritera osten och sjuda edamamebönorna.