Polkacookies
Skapat:
20 november, 2024
Senast ändrat:
18 november, 2024

0
Innehåll
Polkacookies är en festlig och läcker småkaka som passar perfekt till jul eller andra högtider. Kombinationen av den krispiga småkakan och den friska, mintiga smaken från Marianne ger en härlig smakupplevelse. Det bästa är att de är både enkla att göra och väldigt goda med sina bitar av polkakross.
Fler goda småkakor:



Total tid: 20 minuter
Servings: 21 normal stora cookies
Ingredienser
- 150 gram smör
- 1 ½ dl farinsocker
- ½ dl strösocker
- 1 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 30 st Marianne röda papper
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader (varmluft)
- Vispa strösocker, farinsocker och smör i en bunke med en elvisp. Knäck ner ett ägg och fortsätt vispa.
- Grovhacka Marianne och häll ner i smeten. Vispa lite till.
- Rulla till bollar (mina väger runt 35 gram) och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 9 stycken på varje plåt blir lagom då de flyter ut.
- Grädda i ugnen i 10 minuter.
- Ta ut och toppa med lite hackad Marianne. Låt svalna njut!
per normal stora cookies
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!