Potatis- och tacogratäng
Skapat:
24 november, 2024
Senast ändrat:
24 november, 2024

0
Innehåll
Jag tycker att det ibland är helt ok att ta lite genvägar i matlagningen, så länge det ändå är okej genvägar man tar. Just denna potatis- och tacogratängen är en sådan där jag använt mig av Peka potatisgratäng och sedan tacofärs som var över från helgens tacomiddag.
Det hela blev en riktigt lättlagad middag som hela familjen tyckte om och det blev även lite matlådor till veckan.
Du kan givetvis använda dig av annan färdig potatisgratäng om du vill, eller så gör du en helt egen potatisgratäng om du hellre vill.

Total tid: 40 minuter
Servings: 8 portioner
Ingredienser
- 2 st Peka potatisgratäng
- 500 g tacofärs
- 1 st rödlök hackad
- 1 dl grädde
- 2 dl riven ost
- 0,5-1 dl tacosås
- 0,5-1 dl crème fraiche
- 10 st körsbärstomater
Instruktioner
- Häll upp potatisgratängen i en ugnsfast form.
- Fördela den rivna osten över gratängen.
- Klicka ut tacosås och crème fraiche och toppa med tomatbitar.
- Ställ in i ugnen på 200°C (varmluft) och gratinera det hela i 30-40 minuter tills det att gratängen är genomvarm och har fått en fin yta.
- Ta ut och servera direkt med en god grönsallad.
Anteckning
Personligen skulle jag gärna haft lite inlagda jalapeños på, men då skulle inte barnen hemma tycka om det. Men, det är ett hett tips! 🙂
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!