Go Back
+ servings
En portion potatis- och tacogratäng med köttfärs och ost på en sked.
Print
Inga röster än

Potatis- och tacogratäng

Total tid40 minuter
Måltid: Gratänger, Huvudrätt, Lättlagat, Middagstips, Potatisrecept
Kök: Skandinaviskt
Keyword: använda tacorester, recept med färdig potatisgratäng
Yield: 8 portioner

Materials

  • 2 st Peka potatisgratäng
  • 500 g tacofärs
  • 1 st rödlök hackad
  • 1 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • 0,5-1 dl tacosås
  • 0,5-1 dl crème fraiche
  • 10 st körsbärstomater

Instruktioner

  • Häll upp potatisgratängen i en ugnsfast form.
  • Tillsätt grädde, tacofärs och rödlök och blanda runt allt.
    En ugnsform med potatis, köttfärs och gräddfyllning blandat i ett gratängrecept.
  • Fördela den rivna osten över gratängen.
  • Klicka ut tacosås och crème fraiche och toppa med tomatbitar.
    En ugnsform med potatis- och tacogratäng toppad med tomater, ost och sås.
  • Ställ in i ugnen på 200°C (varmluft) och gratinera det hela i 30-40 minuter tills det att gratängen är genomvarm och har fått en fin yta.
  • Ta ut och servera direkt med en god grönsallad.

Anteckning

Personligen skulle jag gärna haft lite inlagda jalapeños på, men då skulle inte barnen hemma tycka om det. Men, det är ett hett tips! :)