Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Potatisgratäng med fläskfilé

Inga röster än
Skapat: 8 september, 2024
Senast ändrat: 8 september, 2024
Potatisgratäng med fläskfilé

Denna potatisgratäng med fläskfilé är en perfekt kombination av krämig potatis och saftig fläskfilé. Gratängen får en härligt gyllene yta och är fylld med smak av grädde, ost och kryddor. Fläskfilén tillagas tills den är mör och smälter i munnen, vilket gör detta till en ultimat helgrätt eller festmåltid som imponerar på alla!

Servings: 4

Ingredienser

Fetaoströra:

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Värm upp en stor kastrull med smör och olja. Tillsätt lök, vitlök & chili flakes, låt svettas i någon minut.
  • Tillsätt de tunt skivade potatisarna, basilika och ramslök. Låt stekas på medelhög värme i ca 5 minuter under omrörning då och då. Tillsätt grädde och köttbuljong. Puttra på medelhög värme tills potatisarna nästan blir färdiga men inte helt. Smaka av med ev lite salt och peppar. Häll över i en ugnssäker form
  • Salta och peppra fläskfilén och stek i en stekpanna på hög värme så den får en fin gyllene färg men fortfarnade råa inuti.
  • Skär fläskfilén i skivor och lägg ovanpå gratängen. Riv över mozzarella.
  • Stek i ugnen i ca 15 minuter eller tills fläskfilén är färdig, och tills osten har fått en gyllene yta.
  • Toppa med finhackad ramslök och spröda basilikablad!

Fetaoströra:

  • Smula fetaosten i en skål. Tillsätt mynta.
  • Tillsätt gräddfilen och smaka av med salt och peppar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg