Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Potato buns

Inga röster än
Skapat: 30 mars, 2025
Senast ändrat: 30 mars, 2025
Potato buns

Potato buns – fluffiga och saftiga bröd

Dessa potato buns är otroligt mjuka, luftiga och saftiga, perfekta till burgare, sandwiches eller som middagsbröd. Tack vare potatisen i degen blir bröden extra luftiga och håller sig färska längre.

Varför baka potato buns?

  • Potatisen ger en fantastisk saftighet och mjukhet.
  • Perfekt till hamburgare – suger upp sås utan att bli torr.
  • Lång hållbarhet och lika goda dagen efter.

Så lyckas du med potato buns

  • Använd mjuk och mosad potatis utan klumpar för en jämn deg.
  • Låt degen jäsa ordentligt för extra fluffiga bröd.
  • Pensla med ägg eller smör för en fin, gyllene yta.

Perfekta bröd till alla tillfällen

Oavsett om du gör hamburgare, sliders eller vill ha ett saftigt middagsbröd, är dessa potatisbröd oslagbara. En måste-ha på brödlistan!

Fler goda tillbehör

Här kommer ytterligare tre goda tillbehör till grillkvällen!

Total tid: 3 timmar
Servings: 7

Ingredienser

Tangzhong:

Deg:

Pensling:

Instruktioner

Deg:

  • Koka potatisen, låt den svalna och mosa den fint.

Tangzhong:

  • Vispa ihop mjöl och mjölk i en kastrull. Värm på medelvärme under omrörning tills blandningen tjocknar till en kladdig massa. Låt svalna.

Deg forts:

  • Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt tangzhong, mosad potatis, mjöl, socker och salt. Kör i maskin tills allt är väl blandat.
  • Lägg i en liten klick smör i taget och låt degen knådas tills smöret är helt inarbetat. Fortsätt knåda tills degen är smidig och klarar fönstertestet. (Den är lite kladdig, men blöt händerna lätt så går det fint att hantera!)
  • Täck degen och låt jäsa i ca 1 timme, tills den dubblat i storlek.
  • Slå ut gasen, dela i bitar på 90–100 g, rulla till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck med en handduk.
  • Låt jäsa ytterligare 1 timme.
  • Värm ugnen till 190 grader.

Pensling:

  • Pensla bullarna med uppvispat ägg blandat med mjölk.
  • Grädda i ca 15 minuter, tills de fått fin färg.
  • Låt svalna på galler – och njut av burgare med nybakat bröd!

Anteckning

📢 Tips! Vill du ha extra blanka bröd?
Pensla dem med smält smör direkt efter gräddning!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg