Potato buns
Skapat:
30 mars, 2025
Senast ändrat:
30 mars, 2025

1
Potato buns – fluffiga och saftiga bröd
Dessa potato buns är otroligt mjuka, luftiga och saftiga, perfekta till burgare, sandwiches eller som middagsbröd. Tack vare potatisen i degen blir bröden extra luftiga och håller sig färska längre.
Varför baka potato buns?
- Potatisen ger en fantastisk saftighet och mjukhet.
- Perfekt till hamburgare – suger upp sås utan att bli torr.
- Lång hållbarhet och lika goda dagen efter.
Så lyckas du med potato buns
- Använd mjuk och mosad potatis utan klumpar för en jämn deg.
- Låt degen jäsa ordentligt för extra fluffiga bröd.
- Pensla med ägg eller smör för en fin, gyllene yta.
Perfekta bröd till alla tillfällen
Oavsett om du gör hamburgare, sliders eller vill ha ett saftigt middagsbröd, är dessa potatisbröd oslagbara. En måste-ha på brödlistan!
Fler goda tillbehör
Här kommer ytterligare tre goda tillbehör till grillkvällen!



Total tid: 3 timmar
Servings: 7
Ingredienser
Instruktioner
Deg:
- Koka potatisen, låt den svalna och mosa den fint.
Tangzhong:
Deg forts:
- Lägg i en liten klick smör i taget och låt degen knådas tills smöret är helt inarbetat. Fortsätt knåda tills degen är smidig och klarar fönstertestet. (Den är lite kladdig, men blöt händerna lätt så går det fint att hantera!)
- Täck degen och låt jäsa i ca 1 timme, tills den dubblat i storlek.
- Slå ut gasen, dela i bitar på 90–100 g, rulla till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck med en handduk.
- Låt jäsa ytterligare 1 timme.
- Värm ugnen till 190 grader.
Anteckning
📢 Tips! Vill du ha extra blanka bröd?
Pensla dem med smält smör direkt efter gräddning!
Pensla dem med smält smör direkt efter gräddning!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!