Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Prinsessemlor

Inga röster än
Skapat: 6 februari, 2025
Senast ändrat: 5 februari, 2025
Prinsessemlor

Prinsessemlor är en festlig blandning av prinsessbakelse och semla. De är perfekta för kalas och något hela familjen kan njuta av.

Bullen är fluffig och mjuk, fylld med en len vaniljkräm, sylt och grädde. På toppen ligger ett marsipanlock som ger det där lilla extra. Denna kombination gör att prinsessemlan känns lyxig och passar bra när man vill ha något riktigt gott och festligt.

Prinsessemlor är en goding som får alla att le!

Fler semmel-recept:

Prinsessemlor | Receptskatt
Prinsessemlor 6
Total tid: 4 timmar
Servings: 9

Ingredienser

Fyllning:

Topping:

Instruktioner

  • Smula ner jästen i en bunke.
  • Värm mjölken till fingervarm och häll den över jästen. Rör tills den löst sig.
  • Tillsätt strösocker, ägg, mortlad kardemumma, mjöl i omgångar, smör i bitar och salt. Jobba ihop och knåda i minst 15 minuter.
  • Låt jäsa 60 minuter i bunken under bakduk.
  • Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och rulla ut den till en längd.
  • Dela längden i 9 lika stora bitar, rundriv/forma bollar av bitarna och placera på plåt med bakplåtspapper.
  • Låt jäsa till dubbel storlek under fuktig bakduk, det brukar ta 1-2 timmar
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Grädda 7-8 minuter mitt i ugnen.

Fyllning:

  • Vispa upp grädde och strösocker.
  • Skär bullarna som en tårtbotten och lägg undan toppen som inte ska användas.
  • Bred hallonsylt på nedersta delen, spritsa eller bred på vaniljkräm, lägg på nästa botten och spritsa eller klicka på grädde.

Topping:

  • Stansa ut cirklar av marsipanen och placera överst.
  • Pudra över florsocker.
  • Förvaras i kyl.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg