Prinsesstårta i glas
Skapat:
9 oktober, 2024
Senast ändrat:
8 oktober, 2024

0
Prinsesstårta i glas är en modern och lekfull variant av den klassiska svenska tårtan, serverad som en enkel dessert i portionsglas. Denna efterrätt består av lager av fluffig vaniljkräm, lätt vispad grädde och saftiga sockerkaksbitar. Istället för marsipan, kan du toppa med krossad grön marsipan eller ett lager av grädde och färska bär. Resultatet blir en elegant dessert med alla de traditionella smakerna från en prinsesstårta, men i en smidig och vacker servering!
Fler läckra tårtor:

Total tid: 30 minuter
Ingredienser
Motsvarande en tårta:
- 1 tårtbotten sockerkaka eller 12 muffins
- 4 dl hallonsylt
- 4 dl vaniljkräm
- 4 dl vispgrädde
- 200 gr marsipan eller ett färdigt marsipanlock
- 200 gr marsipan eller färdigköpta till rosor
Instruktioner
- Börja med att lägga marsipanen till ”locket” i kylen för att den ska bli lättare att senare riva.
- Välj vad du vill servera desserten i.
- För att få maximal prinsesskänsla: välj ett genomskinligt glas med platt botten, då kommer de olika lagrena synas bäst.
- Börja med att smula tårtbotten och lägg ett lager i glaset.
- Platta till lite med baksidan av en sked.
- Skapa sen ett lager med sylt.
- Gör sen ett till lager med tårtbotten, platta även till här med baksidan av en sked.
- Skapa ett lager med vaniljkräm.
- Nästa lager är grädden som du vispar och sen brer ut.
- Ta ut marsipanen ur kylen och riv den grovt.
- Om du använder ett färdigt marsipanlock: knöla ihop marsipanen till en boll och riv den.
- Då kommer du får längre bitar av marsipanen än om du river ett tunt lock.
- Strössla riven marsipan över prinsessdesserterna.
- Placera en marsipanros i mitten av minitårtan!
per Motsvarande 1 tårta
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
Bästa receptet på ”nya prinsesstårtan”!