Pumpkinspicekaka med espressofrosting
Skapat:
11 oktober, 2024
Senast ändrat:
10 oktober, 2024

0
Pumpkinspicekaka med espressofrosting är en underbar höstkaka som kombinerar klassiska pumpakryddor med en krämig frosting smaksatt med espresso.
Kakan får en härligt kryddig smak från ingredienser som kanel, ingefära och muskot, medan den lena frostingen balanserar med sin fylliga kaffesmak.
Den här kakan passar perfekt till en fika under de kyligare månaderna och bjuder på en härlig smakkombination.
Total tid: 1 timme
Servings: 10 bitar
Calories: 434kcal
Ingredienser
Pumpakaka
- 1 dl pumpapuré
- 2 dl strösocker
- 1,5 dl neutral olja
- 2 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 0,25 tsk salt
- 0,5 tsk bikarbonat
- 2 msk vaniljsocker
- 2 tsk malen kanel
- 1 tsk malen ingefära
- 0,5 krm malen muskot
- 1 tsk malen kardemumma
Espressofrosting
- 200 g färskost
- 1-2 dl florsocker
- 2-3 tsk espresso
Instruktioner
Pumpakaka
- Lägg i kryddorna.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten. Tillsätt sedan olja och pumpapuré.
- Grädda 175°C 45-50 minuter över och undervärme.
Frosting
- Vispa ihop färskost och florsocker. Tillsätt espresso.
Montering
- Låt kakan svalna helt innan du lägger på frostingen. Toppade också med lite kakao.
Anteckning
Glutenfritt: byt ut mjölet till 1dl mandelmjöl, 1dl bovetemjöl och 1 dl glutenfritt havremjöl.
Näringsinnehåll
Kalorier: 434kcal | Carbohydrates: 55g | Protein: 4g | Fat: 22g | Mättat fett: 5g | Fleromättat fett: 5g | Enkelomättat fett: 11g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 21mg | Natrium: 88mg | Kalium: 84mg | Fiber: 1g | Socker: 31g | Vitamin A: 1827IU | Vitamin C: 0,5mg | Kalcium: 30mg | Järn: 2mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!