Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Pumpkinspicekaka med espressofrosting

Inga röster än
Skapat: 11 oktober, 2024
Senast ändrat: 10 oktober, 2024
Pumpkinspicekaka med espressofrosting

Pumpkinspicekaka med espressofrosting är en underbar höstkaka som kombinerar klassiska pumpakryddor med en krämig frosting smaksatt med espresso.

Kakan får en härligt kryddig smak från ingredienser som kanel, ingefära och muskot, medan den lena frostingen balanserar med sin fylliga kaffesmak.

Den här kakan passar perfekt till en fika under de kyligare månaderna och bjuder på en härlig smakkombination.

Total tid: 1 timme
Servings: 10 bitar
Calories: 434kcal

Ingredienser

Pumpakaka

Espressofrosting

Instruktioner

Pumpakaka

  • Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  • Lägg i kryddorna.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten. Tillsätt sedan olja och pumpapuré.
  • Grädda 175°C 45-50 minuter över och undervärme.

Frosting

Montering

  • Låt kakan svalna helt innan du lägger på frostingen. Toppade också med lite kakao.

Anteckning

Glutenfritt: byt ut mjölet till 1dl mandelmjöl, 1dl bovetemjöl och 1 dl glutenfritt havremjöl.

Näringsinnehåll

Kalorier: 434kcal | Carbohydrates: 55g | Protein: 4g | Fat: 22g | Mättat fett: 5g | Fleromättat fett: 5g | Enkelomättat fett: 11g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 21mg | Natrium: 88mg | Kalium: 84mg | Fiber: 1g | Socker: 31g | Vitamin A: 1827IU | Vitamin C: 0,5mg | Kalcium: 30mg | Järn: 2mg
per bitar
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg