Go Back
+ servings
En bit pumpakaka med espressofrosting på en tallrik med dekorativ kant.
Print
Inga röster än

Pumpkinspicekaka med espressofrosting

En gudomlig kombination av kryddig och saftig botten med en kaffefrosting 🤎
Förberedelser2 timmar
Active Time10 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Bakning, Fika, Glutenfritt
Kök: Amerikanskt, Skandinaviskt
Keyword: halloweenkaka, kaka med frosting, pumparecept, recept med pumpa
Yield: 10 bitar
Calories: 434kcal

Materials

Pumpakaka

Espressofrosting

  • 200 g färskost
  • 1-2 dl florsocker
  • 2-3 tsk espresso

Instruktioner

Pumpakaka

  • Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  • Lägg i kryddorna.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten. Tillsätt sedan olja och pumpapuré.
  • Grädda 175°C 45-50 minuter över och undervärme.

Frosting

  • Vispa ihop färskost och florsocker. Tillsätt espresso.

Montering

  • Låt kakan svalna helt innan du lägger på frostingen. Toppade också med lite kakao.

Anteckning

Glutenfritt: byt ut mjölet till 1dl mandelmjöl, 1dl bovetemjöl och 1 dl glutenfritt havremjöl.

Nutrition

Kalorier: 434kcal | Carbohydrates: 55g | Protein: 4g | Fat: 22g | Mättat fett: 5g | Fleromättat fett: 5g | Enkelomättat fett: 11g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 21mg | Natrium: 88mg | Kalium: 84mg | Fiber: 1g | Socker: 31g | Vitamin A: 1827IU | Vitamin C: 0,5mg | Kalcium: 30mg | Järn: 2mg