Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Rabarberkaka med hallon och havretosca

Inga röster än
Skapat: 12 mars, 2025
Senast ändrat: 13 februari, 2025
Rabarberkaka med hallon och havretosca

Rabarberkaka med hallon och havretosca: mjuka, saftiga rutor med smak av rabarber och hallon med ett täcke av havretosca, underbart gott!

De här kan jag rekommendera att göra om man har rabarber hemma.

Fler goda recept med rabarber:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 1 timme
Servings: 8

Utrustning

  • 1 form 25×35 cm

Ingredienser

Rabarberkaka:

Havretosca:

Instruktioner

Rabarberkaka:

  • Sätt ett bakplåtspapper i formen.
  • Smält smöret.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
  • Vänd ner smöret och mjölblandningen i äggvispet.
  • Häll smeten i formen.
  • Skiva rabarbern och dela hallonen. Blanda det med potatismjöl och socker i en bunke. Fördela det sedan över smeten i formen.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter, kakan ska få fin jämn färg.
  • Gör under tiden toscan.

Havretosca:

  • Blanda alla ingredienser utom havregrynen i en kastrull. Rör om hela tiden och låt toscasmeten sjuda några minuter.
  • Blanda sedan ner havregrynen.
  • Ta ut kakan och höj temperaturen till 200 grader.
  • Bred på toscasmeten och grädda kakan i ytterligare 20 minuter eller tills den fått fin färg.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg