Go Back
+ servings
Rabarberkaka med hallon och havretosca skuren i bitar på ett vitt fat.
Print
Inga röster än

Rabarberkaka med hallon och havretosca

Total tid1 timme
Måltid: Dessert, Efterrätter/desserter, Fika, mjuk kaka¨
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka i långpanna, långpanna, mjuk kaka, mjuka kakor, rabarberkaka
Yield: 8

Equipment

  • 1 form 25x35 cm

Materials

Rabarberkaka:

  • 200 gr smör
  • 4 st ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 300 gr rabarber
  • 100 gr hallon
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk socker

Havretosca:

  • 175 gr smör
  • 0,75 dl sirap
  • 1,5 dl socker
  • 3 msk mjölk
  • 3 msk mjöl
  • 3,5 dl havregryn

Instruktioner

Rabarberkaka:

  • Sätt ett bakplåtspapper i formen.
  • Smält smöret.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
  • Vänd ner smöret och mjölblandningen i äggvispet.
  • Häll smeten i formen.
  • Skiva rabarbern och dela hallonen. Blanda det med potatismjöl och socker i en bunke. Fördela det sedan över smeten i formen.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter, kakan ska få fin jämn färg.
  • Gör under tiden toscan.

Havretosca:

  • Blanda alla ingredienser utom havregrynen i en kastrull. Rör om hela tiden och låt toscasmeten sjuda några minuter.
  • Blanda sedan ner havregrynen.
  • Ta ut kakan och höj temperaturen till 200 grader.
  • Bred på toscasmeten och grädda kakan i ytterligare 20 minuter eller tills den fått fin färg.