Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Rabarberkaka med hallon och havretosca
Total tid
1
timme
t
Måltid:
Dessert, Efterrätter/desserter, Fika, mjuk kaka¨
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
baka i långpanna, långpanna, mjuk kaka, mjuka kakor, rabarberkaka
Yield:
8
Equipment
1 form
25x35 cm
Materials
Rabarberkaka:
200
gr
smör
4
st
ägg
3
dl
socker
3
dl
mjöl
2
tsk
vaniljsocker
1,5
tsk
bakpulver
300
gr
rabarber
100
gr
hallon
1
msk
potatismjöl
1
msk
socker
Havretosca:
175
gr
smör
0,75
dl
sirap
1,5
dl
socker
3
msk
mjölk
3
msk
mjöl
3,5
dl
havregryn
Instruktioner
Rabarberkaka:
Sätt ett bakplåtspapper i formen.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
Vänd ner smöret och mjölblandningen i äggvispet.
Häll smeten i formen.
Skiva rabarbern och dela hallonen. Blanda det med potatismjöl och socker i en bunke. Fördela det sedan över smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter, kakan ska få fin jämn färg.
Gör under tiden toscan.
Havretosca:
Blanda alla ingredienser utom havregrynen i en kastrull. Rör om hela tiden och låt toscasmeten sjuda några minuter.
Blanda sedan ner havregrynen.
Ta ut kakan och höj temperaturen till 200 grader.
Bred på toscasmeten och grädda kakan i ytterligare 20 minuter eller tills den fått fin färg.