Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Rabarberkaka med kokostosca

Inga röster än
Skapat: 6 april, 2025
Senast ändrat: 13 februari, 2025
Rabarberkaka med kokostosca

Här kommer ett uppdaterat recept på en lite tyngre, saftig rabarberkaka med kokostosca.

Kakan är bakad i en 20 cm form. Men som alltid, använder man en större form så får man anpassa gräddningstiden, en 22 cm form passar också.

Fler goda recept med rabarber:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 1 timme
Servings: 8

Utrustning

  • 1 form 20-22 cm i diameter

Ingredienser

Rabarberkaka:

Kokostosca:

Instruktioner

Rabarberkaka:

  • Smörj och bröa formen, gärna med kokosflingor.
  • Vispa smör och socker krämigt.
  • Rör ner ett ägg i taget.
  • Rör ner gräddfilen.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd sedan snabbt ner dem i smeten, häll smeten i formen.
  • Skär rabarbern i små bitar och tryck ner dem lite lätt i smeten.
  • Grädda på 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter.
  • Ta ut kakan ur ugnen, gör kokostoscan.

Kokostosca:

  • Sjud alla ingredienser i en kastrull några minuter.
  • Bred sedan smeten över kakan och grädda 10-15 minuter till eller tills toscan fått fin färg.
  • Låt kakan kallna och sätta sig, gärna över natten.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg