Rabarberkaka med kokostosca
Skapat:
6 april, 2025
Senast ändrat:
13 februari, 2025

0
Här kommer ett uppdaterat recept på en lite tyngre, saftig rabarberkaka med kokostosca.
Kakan är bakad i en 20 cm form. Men som alltid, använder man en större form så får man anpassa gräddningstiden, en 22 cm form passar också.
Fler goda recept med rabarber:



📷 Erika Westerlund Strömmer
Total tid: 1 timme
Servings: 8
Utrustning
- 1 form 20-22 cm i diameter
Ingredienser
Instruktioner
Rabarberkaka:
- Smörj och bröa formen, gärna med kokosflingor.
- Rör ner ett ägg i taget.
- Rör ner gräddfilen.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd sedan snabbt ner dem i smeten, häll smeten i formen.
- Skär rabarbern i små bitar och tryck ner dem lite lätt i smeten.
- Grädda på 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter.
- Ta ut kakan ur ugnen, gör kokostoscan.
Kokostosca:
- Sjud alla ingredienser i en kastrull några minuter.
- Bred sedan smeten över kakan och grädda 10-15 minuter till eller tills toscan fått fin färg.
- Låt kakan kallna och sätta sig, gärna över natten.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!