Go Back
+ servings
En bit rabarberkaka med kardemumma serverad med grädde och en mintkvist på en tallrik.
Print
Inga röster än

Rabarberkaka med kokostosca

Total tid1 timme
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika, mjuk kaka¨
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, fikadags, gofika, rabarberkaka, rabarberrecept, sommarfika
Yield: 8

Equipment

  • 1 form 20-22 cm i diameter

Materials

Rabarberkaka:

  • 125 gr smör rumsvarmt
  • 1,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 3,5 dl mjöl
  • 2 tsk vanilj
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 dl gräddfil
  • 300 gr rabarber

Kokostosca:

  • 50 gr smör
  • 0,75 dl sirap
  • 1 dl socker
  • 125 gr kokosflingor
  • 0,75 dl grädde

Instruktioner

Rabarberkaka:

  • Smörj och bröa formen, gärna med kokosflingor.
  • Vispa smör och socker krämigt.
  • Rör ner ett ägg i taget.
  • Rör ner gräddfilen.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd sedan snabbt ner dem i smeten, häll smeten i formen.
  • Skär rabarbern i små bitar och tryck ner dem lite lätt i smeten.
  • Grädda på 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter.
  • Ta ut kakan ur ugnen, gör kokostoscan.

Kokostosca:

  • Sjud alla ingredienser i en kastrull några minuter.
  • Bred sedan smeten över kakan och grädda 10-15 minuter till eller tills toscan fått fin färg.
  • Låt kakan kallna och sätta sig, gärna över natten.