Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Rabarberkaka med kokostosca
Total tid
1
timme
t
Måltid:
Efterrätter/desserter, Fika, mjuk kaka¨
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
fika, fikadags, gofika, rabarberkaka, rabarberrecept, sommarfika
Yield:
8
Equipment
1 form
20-22 cm i diameter
Materials
Rabarberkaka:
125
gr
smör
rumsvarmt
1,5
dl
socker
2
ägg
3,5
dl
mjöl
2
tsk
vanilj
0,5
tsk
bakpulver
2
dl
gräddfil
300
gr
rabarber
Kokostosca:
50
gr
smör
0,75
dl
sirap
1
dl
socker
125
gr
kokosflingor
0,75
dl
grädde
Instruktioner
Rabarberkaka:
Smörj och bröa formen, gärna med kokosflingor.
Vispa smör och socker krämigt.
Rör ner ett ägg i taget.
Rör ner gräddfilen.
Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd sedan snabbt ner dem i smeten, häll smeten i formen.
Skär rabarbern i små bitar och tryck ner dem lite lätt i smeten.
Grädda på 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen, gör kokostoscan.
Kokostosca:
Sjud alla ingredienser i en kastrull några minuter.
Bred sedan smeten över kakan och grädda 10-15 minuter till eller tills toscan fått fin färg.
Låt kakan kallna och sätta sig, gärna över natten.