Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Rabarberkladdkaka

Inga röster än
Skapat: 21 juli, 2024
Senast ändrat: 21 juli, 2024
Rabarberkladdkaka

Rabarberkladdkaka är så gott och uppskattat av alla. Gör den dagen innan servering så den hinner sätta sig. Den enkla kolasåsen går bra att göra strax innan servering om man vill det.

📷 Erika Westerlund Strömmer

Servings: 8
Calories: 730kcal

Utrustning

  • 1 form, 20-22 cm i diameter

Ingredienser

Kladdkaka:

Rabarber:

  • 350 gr rabarber
  • 2 msk socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 0,5-1 tsk nymortlad kardemumma

Smul:

Kolasås:

  • 8-10 st kolor (t.ex. Werthers)
  • 1-3 msk grädde
  • Salt

Instruktioner

Kladdakaka:

  • Smält smöret och blanda i samtliga ingredienser.
  • Häll smeten i en smord form som är ca 20-22 cm i diameter.

Rabarber:

  • Skär rabarbern i bitar och vänd runt i övriga ingredienser.
  • Fördela rabarberbitarna över smeten i formen.

Smul:

  • Nyp ihop alla ingredienser och strö över rabarbern i formen.
  • Grädda på 175 grader i mitten av ugnen ca 30-40 min beroende på formens storlek. Jag använde en 20 cm form och gräddade ca 38 minuter.
  • Pajsmulorna ska få lite gyllene färg men kakan ska fortfarande vara lite rörlig i mitten som en vanlig kladdkaka.

Kolasås:

  • Smält ihop kolor och grädde på svag värme.
  • Smaksatt med lite salt.
  • Ringla kolasåsen över kakan och servera med vaniljvisp!

Näringsinnehåll

Kalorier: 730kcal | Carbohydrates: 90g | Protein: 10g | Fat: 39g | Mättat fett: 25g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 8g | Transfett: 1g | Kolesterol: 115mg | Natrium: 245mg | Kalium: 318mg | Fiber: 5g | Socker: 40g | Vitamin A: 965IU | Vitamin C: 4mg | Kalcium: 70mg | Järn: 4mg
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg