Rabarberkladdkaka
Skapat:
21 juli, 2024
Senast ändrat:
21 juli, 2024

2
Rabarberkladdkaka är så gott och uppskattat av alla. Gör den dagen innan servering så den hinner sätta sig. Den enkla kolasåsen går bra att göra strax innan servering om man vill det.



📷 Erika Westerlund Strömmer
Servings: 8
Calories: 730kcal
Utrustning
- 1 form, 20-22 cm i diameter
Ingredienser
Rabarber:
- 350 gr rabarber
- 2 msk socker
- 1 msk potatismjöl
- 0,5-1 tsk nymortlad kardemumma
Smul:
- 125 gr smör
- 1,5 dl rörsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kokosflingor
- 1 dl havregryn
Instruktioner
Kladdakaka:
- Smält smöret och blanda i samtliga ingredienser.
- Häll smeten i en smord form som är ca 20-22 cm i diameter.
Rabarber:
- Skär rabarbern i bitar och vänd runt i övriga ingredienser.
- Fördela rabarberbitarna över smeten i formen.
Smul:
- Nyp ihop alla ingredienser och strö över rabarbern i formen.
- Grädda på 175 grader i mitten av ugnen ca 30-40 min beroende på formens storlek. Jag använde en 20 cm form och gräddade ca 38 minuter.
- Pajsmulorna ska få lite gyllene färg men kakan ska fortfarande vara lite rörlig i mitten som en vanlig kladdkaka.
Näringsinnehåll
Kalorier: 730kcal | Carbohydrates: 90g | Protein: 10g | Fat: 39g | Mättat fett: 25g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 8g | Transfett: 1g | Kolesterol: 115mg | Natrium: 245mg | Kalium: 318mg | Fiber: 5g | Socker: 40g | Vitamin A: 965IU | Vitamin C: 4mg | Kalcium: 70mg | Järn: 4mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
Denna ska jag prova imorgon! Kan man byta ut rabarbern mot något annat? Ex blåbär?