Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Rabarberkladdkaka
Rabarberkladdkaka är så gott och uppskattat av alla.
Active Time
1
timme
t
Måltid:
Efterrätter/desserter, Fika
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
fika, kladdkaka, kladdkakor, rabarberkaka, rabarberpaj, sommarfika
Yield:
8
Calories:
730
kcal
Equipment
1 form, 20-22 cm i diameter
Materials
Kladdkaka:
150
gr
smör
1,5
dl
socker
2
dl
vetemjöl
2
ägg
2
tsk
vaniljsocker
salt
Rabarber:
350
gr
rabarber
2
msk
socker
1
msk
potatismjöl
0,5-1
tsk
nymortlad kardemumma
Smul:
125
gr
smör
1,5
dl
rörsocker
2
dl
vetemjöl
1
dl
kokosflingor
1
dl
havregryn
Kolasås:
8-10
st
kolor
(t.ex. Werthers)
1-3
msk
grädde
Salt
Instruktioner
Kladdakaka:
Smält smöret och blanda i samtliga ingredienser.
Häll smeten i en smord form som är ca 20-22 cm i diameter.
Rabarber:
Skär rabarbern i bitar och vänd runt i övriga ingredienser.
Fördela rabarberbitarna över smeten i formen.
Smul:
Nyp ihop alla ingredienser och strö över rabarbern i formen.
Grädda på 175 grader i mitten av ugnen ca 30-40 min beroende på formens storlek. Jag använde en 20 cm form och gräddade ca 38 minuter.
Pajsmulorna ska få lite gyllene färg men kakan ska fortfarande vara lite rörlig i mitten som en vanlig kladdkaka.
Kolasås:
Smält ihop kolor och grädde på svag värme.
Smaksatt med lite salt.
Ringla kolasåsen över kakan och servera med vaniljvisp!
Nutrition
Kalorier:
730
kcal
|
Carbohydrates:
90
g
|
Protein:
10
g
|
Fat:
39
g
|
Mättat fett:
25
g
|
Fleromättat fett:
2
g
|
Enkelomättat fett:
8
g
|
Transfett:
1
g
|
Kolesterol:
115
mg
|
Natrium:
245
mg
|
Kalium:
318
mg
|
Fiber:
5
g
|
Socker:
40
g
|
Vitamin A:
965
IU
|
Vitamin C:
4
mg
|
Kalcium:
70
mg
|
Järn:
4
mg