Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Rabarberpajsnittar

Inga röster än
Skapat: 10 mars, 2025
Senast ändrat: 10 mars, 2025
Rabarberpajsnittar

Rabarberpajsnittar är klassiska kolasnittar med smörstekt rabarberfyllning, otroligt goda småkakor!

Snittarna går fort att baka och är riktigt enkla!

Dessa godbitarna passar perfekt till vilken dag som helst nu i vårsolen då rabarbern är som godast.

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 30 minuter
Servings: 1 sats

Ingredienser

Fyllning:

Deg:

Instruktioner

Fyllning:

  • Skär rabarbern i mindre bitar och stek i smör med övriga ingredienser tills det mjuknat.
  • Smaka av så du får det lagom syrligt.
  • Strö över nymortlad kardemumma.

Deg:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Rör smör, socker, vaniljsocker och sirap smidigt.
  • Blanda mjöl med bakpulver och rör ner i smeten. Arbeta ihop till en deg.
  • Dela degen i 2 delar och rulla ut till längder.
  • Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
  • Fördela fyllningen ovanpå.
  • Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter eller till kakorna fått fin gyllenbrun färg.
  • Låt kakorna svalna ca 5 minuter och skär dem sedan på snedden
per sats
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Fler goda recept med rabarber kommer här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg