Rabarberpajsnittar
Skapat:
10 mars, 2025
Senast ändrat:
10 mars, 2025

0
Rabarberpajsnittar är klassiska kolasnittar med smörstekt rabarberfyllning, otroligt goda småkakor!
Snittarna går fort att baka och är riktigt enkla!
Dessa godbitarna passar perfekt till vilken dag som helst nu i vårsolen då rabarbern är som godast.



📷 Erika Westerlund Strömmer
Total tid: 30 minuter
Servings: 1 sats
Ingredienser
Fyllning:
- 100 gr rabarber
- 2-3 msk socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5-1 dl havregryn
- smör
- kardemumma
Deg:
- 125 gr smör
- 1 dl socker
- 2 msk ljus sirap
- 2,75-3 dl mjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
Instruktioner
Fyllning:
- Skär rabarbern i mindre bitar och stek i smör med övriga ingredienser tills det mjuknat.
- Smaka av så du får det lagom syrligt.
- Strö över nymortlad kardemumma.
Deg:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela degen i 2 delar och rulla ut till längder.
- Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
- Fördela fyllningen ovanpå.
- Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter eller till kakorna fått fin gyllenbrun färg.
- Låt kakorna svalna ca 5 minuter och skär dem sedan på snedden
per sats
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
Fler goda recept med rabarber kommer här!


