Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Rabarberpajsnittar
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Fika, Småkakor
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
fika, fikadags, gofika, kolasnittar, småkaka, småkakor, sommarfika, svenskt fika
Yield:
1
sats
Materials
Fyllning:
100
gr
rabarber
2-3
msk
socker
1
tsk
vaniljsocker
0,5-1
dl
havregryn
smör
kardemumma
Deg:
125
gr
smör
1
dl
socker
2
msk
ljus sirap
2,75-3
dl
mjöl
1
msk
vaniljsocker
1
tsk
bakpulver
Instruktioner
Fyllning:
Skär rabarbern i mindre bitar och stek i smör med övriga ingredienser tills det mjuknat.
Smaka av så du får det lagom syrligt.
Strö över nymortlad kardemumma.
Deg:
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör, socker, vaniljsocker och sirap smidigt.
Blanda mjöl med bakpulver och rör ner i smeten. Arbeta ihop till en deg.
Dela degen i 2 delar och rulla ut till längder.
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
Fördela fyllningen ovanpå.
Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter eller till kakorna fått fin gyllenbrun färg.
Låt kakorna svalna ca 5 minuter och skär dem sedan på snedden