Go Back
+ servings
Rabarberpajsnittar på en vit tallrik med en kopp i bakgrunden.
Print
Inga röster än

Rabarberpajsnittar

Total tid30 minuter
Måltid: Fika, Småkakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, fikadags, gofika, kolasnittar, småkaka, småkakor, sommarfika, svenskt fika
Yield: 1 sats

Materials

Fyllning:

  • 100 gr rabarber
  • 2-3 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5-1 dl havregryn
  • smör
  • kardemumma

Deg:

  • 125 gr smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2,75-3 dl mjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

Fyllning:

  • Skär rabarbern i mindre bitar och stek i smör med övriga ingredienser tills det mjuknat.
  • Smaka av så du får det lagom syrligt.
  • Strö över nymortlad kardemumma.

Deg:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Rör smör, socker, vaniljsocker och sirap smidigt.
  • Blanda mjöl med bakpulver och rör ner i smeten. Arbeta ihop till en deg.
  • Dela degen i 2 delar och rulla ut till längder.
  • Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
  • Fördela fyllningen ovanpå.
  • Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter eller till kakorna fått fin gyllenbrun färg.
  • Låt kakorna svalna ca 5 minuter och skär dem sedan på snedden