Raggmunk med stekt bacon
Skapat:
26 augusti, 2024
Senast ändrat:
26 april, 2025

0
Raggmunk med stekt bacon är en klassisk svensk husmanskost som bjuder på en härlig kombination av smaker och texturer.
Raggmunkar, tunna potatispannkakor, steks gyllene och serveras med krispigt bacon, syrlig lingonsylt och fräscha rårivna morötter.
Rätten är både mättande och lätt att laga, vilket gör den till en favorit för hela familjen.
Om du vill ha det ännu mer köttigt, så kan du servera knaperstekt rimmat fläsk till istället för bacon.
Perfekt för en smakfull vardagsmiddag.
Total tid: 45 minuter
Servings: 4 portioner
Calories: 791kcal
Ingredienser
- 900 g fast potatis
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 4 dl standardmjölk
- 1 st ägg
- smör till stekning
- 3 paket bacon skivat
Instruktioner
- Skala potatisen.
- Stek bacon i en stekpanna och håll det varmt. Spara flottet till stekningen av raggmunkarna.
- Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten.
- Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk.
- Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
- Servera raggmunkarna med baconet , lingonsylt & en klick yoghurt eller crème fraiche!
Näringsinnehåll
Kalorier: 791kcal | Carbohydrates: 83g | Protein: 24g | Fat: 40g | Mättat fett: 14g | Fleromättat fett: 6g | Enkelomättat fett: 16g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 72mg | Natrium: 746mg | Kalium: 1329mg | Fiber: 6g | Socker: 7g | Vitamin A: 201IU | Vitamin C: 44mg | Kalcium: 162mg | Järn: 4mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!