Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Raggmunk med stekt bacon

Inga röster än
Skapat: 26 augusti, 2024
Senast ändrat: 26 april, 2025
Raggmunk med stekt bacon

Raggmunk med stekt bacon är en klassisk svensk husmanskost som bjuder på en härlig kombination av smaker och texturer.

Raggmunkar, tunna potatispannkakor, steks gyllene och serveras med krispigt bacon, syrlig lingonsylt och fräscha rårivna morötter.

Rätten är både mättande och lätt att laga, vilket gör den till en favorit för hela familjen.

Om du vill ha det ännu mer köttigt, så kan du servera knaperstekt rimmat fläsk till istället för bacon.

Perfekt för en smakfull vardagsmiddag.

Total tid: 45 minuter
Servings: 4 portioner
Calories: 791kcal

Ingredienser

Instruktioner

  • Skala potatisen.
  • Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
  • Stek bacon i en stekpanna och håll det varmt. Spara flottet till stekningen av raggmunkarna.
  • Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten.
  • Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk.
  • Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
  • Servera raggmunkarna med baconet , lingonsylt & en klick yoghurt eller crème fraiche!

Näringsinnehåll

Kalorier: 791kcal | Carbohydrates: 83g | Protein: 24g | Fat: 40g | Mättat fett: 14g | Fleromättat fett: 6g | Enkelomättat fett: 16g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 72mg | Natrium: 746mg | Kalium: 1329mg | Fiber: 6g | Socker: 7g | Vitamin A: 201IU | Vitamin C: 44mg | Kalcium: 162mg | Järn: 4mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!