Go Back
+ servings
Raggmunk serverad med stekt bacon, lingonsylt och morotsriven sallad på en träskärbräda.
Print
Inga röster än

Raggmunk med stekt bacon

Klassisk raggmunk med stekt bacon, lingonsylt och rårivna morötter. En svensk favorit som bjuder på härliga smaker!
Total tid45 minuter
Måltid: Barnvänligt, Huvudrätt, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Potatisrecept
Kök: Skandinaviskt
Keyword: goda recept med potatis, husmanskost, klassisk svensk mat
Yield: 4 portioner
Calories: 791kcal

Materials

  • 900 g fast potatis
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 dl standardmjölk
  • 1 st ägg
  • smör till stekning
  • 3 paket bacon skivat

Instruktioner

  • Skala potatisen.
  • Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
  • Stek bacon i en stekpanna och håll det varmt. Spara flottet till stekningen av raggmunkarna.
  • Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten.
  • Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk.
  • Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
  • Servera raggmunkarna med baconet , lingonsylt & en klick yoghurt eller crème fraiche!

Nutrition

Kalorier: 791kcal | Carbohydrates: 83g | Protein: 24g | Fat: 40g | Mättat fett: 14g | Fleromättat fett: 6g | Enkelomättat fett: 16g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 72mg | Natrium: 746mg | Kalium: 1329mg | Fiber: 6g | Socker: 7g | Vitamin A: 201IU | Vitamin C: 44mg | Kalcium: 162mg | Järn: 4mg