Raggmunk med stekt bacon
Klassisk raggmunk med stekt bacon, lingonsylt och rårivna morötter. En svensk favorit som bjuder på härliga smaker!
Total tid45 minuter minuter
Måltid: Barnvänligt, Huvudrätt, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Potatisrecept
Kök: Skandinaviskt
Keyword: goda recept med potatis, husmanskost, klassisk svensk mat
Yield: 4 portioner
Calories: 791kcal
- 900 g fast potatis
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 4 dl standardmjölk
- 1 st ägg
- smör till stekning
- 3 paket bacon skivat
Skala potatisen.
Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
Stek bacon i en stekpanna och håll det varmt. Spara flottet till stekningen av raggmunkarna.
Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten.
Fräs lite smör i stekpannan med fläskflottet och klicka i lite smet. Beräkna cirka 1/2 dl smet per raggmunk.
Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna.
Servera raggmunkarna med baconet , lingonsylt & en klick yoghurt eller crème fraiche!
Kalorier: 791kcal | Carbohydrates: 83g | Protein: 24g | Fat: 40g | Mättat fett: 14g | Fleromättat fett: 6g | Enkelomättat fett: 16g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 72mg | Natrium: 746mg | Kalium: 1329mg | Fiber: 6g | Socker: 7g | Vitamin A: 201IU | Vitamin C: 44mg | Kalcium: 162mg | Järn: 4mg