Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Ragu Bolognese

Inga röster än
Skapat: 13 augusti, 2024
Senast ändrat: 13 augusti, 2024
Ragu Bolognese

Ragu Bolognese når nya höjder med krämig buffelmozzarella – en riktig smakupplevelse när den är som bäst.

Genom att använda fransyska eller högrev istället för traditionell färs får rätten en djupare, rikare smak som ger den en fantastisk mustighet.

Att byta ut den klassiska parmesanen mot smältande buffelmozzarella skapar dessutom en oemotståndlig krämighet som tar hela rätten till en ny nivå. Det är en förändring som verkligen gör skillnad!

Om du vill imponera på familjen eller gästerna med en riktigt lyxig bolognese, är detta receptet du måste prova. Smaklökarna kommer att tacka dig! 🤩👏

Servings: 8 portioner
Calories: 258kcal

Ingredienser

Instruktioner

  • Finhacka chili, lök, morötter & stjälkselleri. Pressa vitlöken. Fräs dem tillsammans i olivolja i en stor gryta.
  • Bryn sedan köttet i en annan stekpanna, lite i taget så det får fin färg. Tillsätt det sedan i grytan. Tillsammans med örter & kryddor. Sedan i med tomatpuré, låt fräsa någon minut, för att få bort beskan i den.
  • Tillsätt rödvin, oxfond, passerade tomater & vatten (Ta vattnet i förpackningen från tomaterna så du får ur allt ur den) samt lagerblad, oregano, mejram & rökt paprikapulver.
  • Låt sjuda på låg värme till önskad mustighet, minst 2 1/2 timme.
  • Köttet ska vara mört så det ”faller isär”. Rör ner persilja & basilika. Smaka av med salt, peppar & rödvinsvinäger.
  • Servera med valfri pasta. Och toppa med färsk buffelmozzarella.

Näringsinnehåll

Kalorier: 258kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 25g | Fat: 15g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 8g | Transfett: 1g | Kolesterol: 86mg | Natrium: 173mg | Kalium: 586mg | Fiber: 1g | Socker: 2g | Vitamin A: 411IU | Vitamin C: 5mg | Kalcium: 52mg | Järn: 4mg
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg