Go Back
+ servings
Tallrik med pasta, ragu bolognese och gräddfil i en dekorativ skål.
Print
Inga röster än

Ragu Bolognese

Måltid: Barnvänligt, Huvudrätt, Kött, LCHF, Mejerifritt, Middagstips, Paleo, Pasta, Storkok
Kök: Italienskt
Keyword: husmanskost, köttfärssås
Yield: 8 portioner
Calories: 258kcal

Materials

  • 1 kg högrev Eller fransyska, nötbog eller kanin. I tärningar om ca 2x2 cm.
  • 2 msk olivolja
  • 2 st gula lökar finhackad
  • 2 st morötter finhackad
  • 2 st stjälkselleri finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st röd chili
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 3 msk oxfond
  • 1 dl rödvin
  • 400 g passerade tomater
  • 3 dl vatten
  • 3 st lagerblad
  • 2 msk torkad oregano
  • 1 tsk torkad mejram
  • 3 tsk rökt paprikapulver
  • 1 kruka färsk persilja finhackad
  • 1 kruka färsk basilika finhackad
  • Rödvinsvinäger
  • Salt & svartpeppar efter smak
  • Buffelmozzarella

Instruktioner

  • Finhacka chili, lök, morötter & stjälkselleri. Pressa vitlöken. Fräs dem tillsammans i olivolja i en stor gryta.
  • Bryn sedan köttet i en annan stekpanna, lite i taget så det får fin färg. Tillsätt det sedan i grytan. Tillsammans med örter & kryddor. Sedan i med tomatpuré, låt fräsa någon minut, för att få bort beskan i den.
  • Tillsätt rödvin, oxfond, passerade tomater & vatten (Ta vattnet i förpackningen från tomaterna så du får ur allt ur den) samt lagerblad, oregano, mejram & rökt paprikapulver.
  • Låt sjuda på låg värme till önskad mustighet, minst 2 1/2 timme.
  • Köttet ska vara mört så det ”faller isär”. Rör ner persilja & basilika. Smaka av med salt, peppar & rödvinsvinäger.
  • Servera med valfri pasta. Och toppa med färsk buffelmozzarella.

Nutrition

Kalorier: 258kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 25g | Fat: 15g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 8g | Transfett: 1g | Kolesterol: 86mg | Natrium: 173mg | Kalium: 586mg | Fiber: 1g | Socker: 2g | Vitamin A: 411IU | Vitamin C: 5mg | Kalcium: 52mg | Järn: 4mg