Red velvet crinkled cookies
Skapat:
12 februari, 2025
Senast ändrat:
12 februari, 2025

0
Red velvet crinkled cookies är mjuka, krispiga småkakor som har en vacker röd färg. De ser nästan ut som en fest på tallriken med sina krispiga kanter och mjuka insida.
Red velvet crinkled cookies är enkla att göra och passar bra att baka tillsammans med barn, eftersom de inte kräver så många steg och är roliga att forma.
Smaken är härligt söt och lite chokladig, vilket gör dem till ett riktigt godisfest för både öga och smaklökar. Perfekta för en speciell dag eller som en överraskning till fika!
Fler goda cookies:

Total tid: 42 minuter
Servings: 35 stycken
Calories: 147kcal
Ingredienser
Att rulla i:
- 0,5 dl strösocker
- 1 dl florsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader och klä två plåtar med bakplåtspapper.
- Blanda samman det rumsvarma smöret med strösocker, använd en elvisp.
- Vispa ner båda äggen och blanda till en slät smet.
- Dels degen i bitar, ca 20 gram/styck. Forma till bollar.
- Rulla bollarna först i strösocker och sedan i florsocker.
- Placera bollarna på plåtarna, ca 12 stycken per plåt.
- Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Låt svalna på plåten. Går bra att frysas.
Näringsinnehåll
Kalorier: 147kcal | Carbohydrates: 27g | Protein: 2g | Fat: 3g | Mättat fett: 2g | Fleromättat fett: 0,2g | Enkelomättat fett: 1g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 17mg | Natrium: 36mg | Kalium: 25mg | Fiber: 1g | Socker: 13g | Vitamin A: 103IU | Vitamin C: 0,01mg | Kalcium: 9mg | Järn: 1mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!