Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Risnudelsallad

Inga röster än
Skapat: 31 januari, 2025
Senast ändrat: 30 januari, 2025
Risnudelsallad

Risnudelsallad med karré, riskrisp och chilimajonnäs är en fräsch och smakrik rätt som passar perfekt som familjemiddag, både mitt i veckan och till helgen.

Risnudelsallad är en lätt och fräsch rätt med en härlig blandning av mjuka risnudlar, saftig karré, frasiga riskrisp och en kryddig chilimajonnäs som ger extra smak. Det känns lite som vår på tallriken – gott, fräscht och riktigt njutbart!

Fler goda rätter:

Risnudelsallad | Receptskatt
Risnudelsallad 6
Total tid: 45 minuter
Servings: 4

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att skära karrén i tunna skivor.
  • Blanda karrén med riven vitlök, sweet chili, fisksås, sesamolja, soja, lite rapsolja, salt och peppar.
  • Låt marinera i minst 3 timmar, gärna över natten.
  • Skär morot, gurka och spenat i tunna skivor och låt ligga i iskallt vatten.
  • Koka nudlar enligt anvisning. Skölj dem sedan kalla och klipp dem så att de inte är för långa.
  • Blanda nudlarna med grönsakerna väl.
  • Skär paprika och broccoli i lite grövre bitar.
  • Stek karrén på relativt hög värme i ett par minuter tills det har bildats riktigt mycket vätska.
  • Red av vätskan med majsstärkelse tills den har en krämig konsistens.
  • Smaka av med fisksås, sesam, salt, peppar och lime.
  • Blanda majonnäs, creme fraiche med sriracha till önskad styrka. Smaka av med salt och peppar.
  • Fritera rispapper i rapsolja tills det är krispigt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg