Risnudelsallad
Skapat:
31 januari, 2025
Senast ändrat:
30 januari, 2025

0
Innehåll
Risnudelsallad med karré, riskrisp och chilimajonnäs är en fräsch och smakrik rätt som passar perfekt som familjemiddag, både mitt i veckan och till helgen.
Risnudelsallad är en lätt och fräsch rätt med en härlig blandning av mjuka risnudlar, saftig karré, frasiga riskrisp och en kryddig chilimajonnäs som ger extra smak. Det känns lite som vår på tallriken – gott, fräscht och riktigt njutbart!
Fler goda rätter:

Total tid: 45 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 1 bit fläskkarré
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl sweet chili
- 3 tsk fisksås
- 3 tsk sesamolja
- 3 tsk soja
- 2 morötter
- 1 gurka
- ca. 1 dl spenat
- 1 paket risnudlar
- 2 paprikor
- 1 broccoli
- majsstärkelse
- 2 msk majonnäs
- 2 msk creme fraiche
- sriracha efter smak
- 1 rispapper
- 1 knippe koriander
- 1 lime
- rapsolja
- sesamfrö
- salt
- peppar
Instruktioner
- Börja med att skära karrén i tunna skivor.
- Låt marinera i minst 3 timmar, gärna över natten.
- Koka nudlar enligt anvisning. Skölj dem sedan kalla och klipp dem så att de inte är för långa.
- Blanda nudlarna med grönsakerna väl.
- Stek karrén på relativt hög värme i ett par minuter tills det har bildats riktigt mycket vätska.
- Red av vätskan med majsstärkelse tills den har en krämig konsistens.
- Blanda majonnäs, creme fraiche med sriracha till önskad styrka. Smaka av med salt och peppar.
- Fritera rispapper i rapsolja tills det är krispigt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!