Go Back
+ servings
En risnudelsallad med limeklyftor, koriander och krispiga grönsaker på en tallrik.
Print
Inga röster än

Risnudelsallad, karré med riskrisp & chilimayo

Enkel och god rätt med asiatiska smaker och olika texturer.
Förberedelser25 minuter
Active Time20 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: fläskkött, Huvudrätt, Kött, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips
Kök: Asiatiskt
Keyword: huvudrätt, lunch, matig sallad, sallader, vardagsmat
Yield: 4

Materials

  • 1 bit fläskkarré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl sweet chili
  • 3 tsk fisksås
  • 3 tsk sesamolja
  • 3 tsk soja
  • 2 morötter
  • 1 gurka
  • ca. 1 dl spenat
  • 1 paket risnudlar
  • 2 paprikor
  • 1 broccoli
  • majsstärkelse
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk creme fraiche
  • sriracha efter smak
  • 1 rispapper
  • 1 knippe koriander
  • 1 lime
  • rapsolja
  • sesamfrö
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Börja med att skära karrén i tunna skivor.
  • Blanda karrén med riven vitlök, sweet chili, fisksås, sesamolja, soja, lite rapsolja, salt och peppar.
  • Låt marinera i minst 3 timmar, gärna över natten.
  • Skär morot, gurka och spenat i tunna skivor och låt ligga i iskallt vatten.
  • Koka nudlar enligt anvisning. Skölj dem sedan kalla och klipp dem så att de inte är för långa.
  • Blanda nudlarna med grönsakerna väl.
  • Skär paprika och broccoli i lite grövre bitar.
  • Stek karrén på relativt hög värme i ett par minuter tills det har bildats riktigt mycket vätska.
  • Red av vätskan med majsstärkelse tills den har en krämig konsistens.
  • Smaka av med fisksås, sesam, salt, peppar och lime.
  • Blanda majonnäs, creme fraiche med sriracha till önskad styrka. Smaka av med salt och peppar.
  • Fritera rispapper i rapsolja tills det är krispigt.