Rostad blomkålssteak med mandelpotatispuré
Skapat:
30 augusti, 2024
Senast ändrat:
30 augusti, 2024

0
Rostad blomkålssteak är en utsökt vegetarisk rätt som kombinerar nötigheten i rostade valnötter med det brynta smörets djupa smak och salvians aromatiska ton.
Blomkålen rostas tills den är gyllene och lätt krispig, vilket ger en underbar textur. Rätten serveras med en len mandelpotatispuré som smaksätts med persilja, vitlök och parmesan, samt en syrlig touch av citron för balans.
Detta är en rätt som passar både som huvudrätt eller som ett elegant tillbehör.



Total tid: 1 timme
Servings: 4 portioner
Calories: 838kcal
Ingredienser
Blomkålssteak
Mandelpotatispuré
- 700 g mandelpotatis
- 3 dl mjölk
- 50 g smör
- 2 st vitlöksklyftor rivna
- 1 dl finhackad persilja
- 1 dl riven parmesanost
- Salt
- Svartpeppar
Instruktioner
Blomkålssteaken
- Värm ugnen till 250 grader. Ansa blomkålen, skär den sedan i skivor om ca 5-6 cm, placera på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Fördela & gnid in skivorna med 100 gram smör. Strö över flingsalt.
- Baka i 15 minuter, mitt i ugnen. Blomkålen ska bli brynt på utsidan.
- Servera blomkålssteaken med det brynta smöret.
Potatispurén
- Skala och koka potatisen.
- Pressa den nykokta potatisen genom en potatispress.
- Värm upp mjölken tillsammans med smöret och vitlöken.
- Vispa ner i den pressade potatisen.
- Tillsätt hackad persilja och parmesan.
Näringsinnehåll
Kalorier: 838kcal | Carbohydrates: 39g | Protein: 15g | Fat: 71g | Mättat fett: 44g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 18g | Transfett: 2g | Kolesterol: 192mg | Natrium: 973mg | Kalium: 1059mg | Fiber: 5g | Socker: 5g | Vitamin A: 4322IU | Vitamin C: 68mg | Kalcium: 390mg | Järn: 3mg
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!