Saffransblondie med lingonfärskost
Skapat:
10 december, 2024
Senast ändrat:
9 december, 2024

0
Saffransblondie med lingonfärskost är en julig bakelse som både är enkel och snabb att baka!
Denna godbit av smaker känns både festlig och lite lyxig, men ändå lätt att baka till en vanlig fika.
Den är perfekt för vintermånaderna när man vill ha något som känns både mysigt, juligt och uppfriskande på samma gång.
Fler goda recept med saffran:

Total tid: 1 timme
Servings: 6 -8 stycken
Ingredienser
Blondie:
- 100 g smör
- 0,5 g saffran
- 100 g vit choklad
- 2 små ägg
- 110 g strösocker 1,25 dl
- 75 g vetemjöl 1,25 dl
- 1 krm vaniljpulver 0,5 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
Lingonfärskost:
- 50 g frysta lingon
- 100 g färskost
- 1 msk florsocker
- 1 dl vispgrädde
Instruktioner
Blondie:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält och bryn smör. Tillsätt saffran och hackad vit choklad. Rör ut så att chokladen smälter helt.
- Vänd ner ägg. Tillsätt resterande ingredienser.
- Bred ut i en form (jag använde en brödform på ca 28×10 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna och sätt in i kylen någon timma/över natten.
Lingonfärskost:
- Värm lingonen och passera genom en finmaskig sil till en lingonvätska.
- Vispa upp lingonvätskan med färskost och florsocker. Tillsätt sedan vispgrädde och vispa till en fluffig spritsbar frosting.
- Skär blondies i bitar, fyll en spritspåse och spritsa ut. Dekorera med exempelvis oxalis och lingon.
per -8 stycken
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!