Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Saffransbullar med vanilj- och kardemummafyllning

Inga röster än
Skapat: 30 november, 2024
Senast ändrat: 28 november, 2024
Saffransbullar med vanilj- och kardemummafyllning

Saffransbullar med vanilj- och kardemummafyllning är en härlig vinterbulle som kombinerar den klassiska saffranssmaken med en fyllning av vanilj och kardemumma. Saffransbullens värmande smak får sällskap av den milda vaniljfyllningen, vilket gör dessa bullar extra festliga och väldoftande. Den gyllene saffransdegen är mjuk och lätt, medan fyllningen av socker, smör, vanilj och kardemumma ger en ljuvlig smak som smälter i munnen.

När bullarna bakas i ugnen får de en vacker gyllene färg och en lockande doft som sprider sig genom hela huset. De är perfekta att njuta av vid adventsfikat, under julförberedelserna eller när man bara vill ha något extra gott att sätta tänderna i. Kombinationen av saffran, vanilj och kardemumma ger en härlig blandning av sötma och värme som passar bra både för stora och små fikastunder.

Fler goda recept med saffran:

Saffransbullar med vanilj- och kardemummafyllning | Receptskatt
Saffransbullar med vanilj- och kardemummafyllning 6

Total tid: 2 timmar
Servings: 25 stycken

Ingredienser

Fördeg:

Deg:

Fyllning:

Sockerlag:

Instruktioner

Fördeg:

  • Blanda alla ingredienser till fördegen i en bakassistent. Låt vila i 30 minuter.

Deg:

  • Tillsätt resten av ingredienserna till degen och arbeta degen i ca 15 minuter med bakassistent tills du får en glansig och elastisk deg. Arbeta den längre om du gör förhand.
  • Tryck ut på ett bakplåtspapper och lägg in i frysen i ca 20 minuter.

Fyllning:

  • Rör under tiden ihop alla ingredienser till fyllningen i en skål.
  • Kavla ut degen till en stor rektangel, bred ut fyllningen och vik ett treslag.
  • Skär ca 2 cm breda remsor, tvinna och forma bullar.
  • Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 1-2 timmar.
  • Sätt ugnen på 220 grader.

Sockerlag:

  • Koka upp en sockerlag av strösocker och vatten.
  • Pensla bullarna med ägg och grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter.
  • Pensla direkt efter med sockerlag och strö över lite socker och nymortlad kardemumma.
per stycken
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg