Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Saffranskladdkaka

Inga röster än
Skapat: 15 december, 2024
Senast ändrat: 10 december, 2024
Saffranskladdkaka

Saffranskladdkaka, så himmelskt gott så klockorna stannar! Ett juligt bakverk som verkligen kräver minimal arbetsinsats. Bara att röra ihop, låt vara under natten och sen avnjuta till julfikat.

Den här gången toppade jag kakan med färskostgrädde och lite frysta lingon. Det är även gott att bara ha vanlig vispad grädde på sidan om och blanda ner lite rårörda lingon eller hallon.

Saffran passar utmärkt även med apelsin.

Fler juliga recept:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 1 timme
Servings: 8

Utrustning

  • 20 cm form

Ingredienser

Topping:

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull, blanda ner saffran och vitchoklad, rör till en slät smet.
  • Tillsätt socker, vaniljsocker, salt och mjöl, rör slätt.
  • Tillsätt äggen och blanda ihop, häll smeten i bakplåtspappersklädd form med smörade sidor.
  • Grädda på 175 grader i ca 18-22 minuter eller tills kakan är fast i kanterna men fortfarande ganska rörlig i mitten.
  • Låt svalna och ställ kallt över natten.

Topping:

per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg