Saffranskladdkaka
Skapat:
15 december, 2024
Senast ändrat:
10 december, 2024

1
Saffranskladdkaka, så himmelskt gott så klockorna stannar! Ett juligt bakverk som verkligen kräver minimal arbetsinsats. Bara att röra ihop, låt vara under natten och sen avnjuta till julfikat.
Den här gången toppade jag kakan med färskostgrädde och lite frysta lingon. Det är även gott att bara ha vanlig vispad grädde på sidan om och blanda ner lite rårörda lingon eller hallon.
Saffran passar utmärkt även med apelsin.
Fler juliga recept:



📷 Erika Westerlund Strömmer
Total tid: 1 timme
Servings: 8
Utrustning
- 20 cm form
Ingredienser
- 125 gr smör
- 100 gr vit choklad
- 1 kuvert saffran
- 2 dl socker
- 1,75 dl mjöl
- 3 äg g
- 1 tsk vaniljsocker
Topping:
- 1,5 dl grädde
- 50 gr Färskost
- 2 msk florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull, blanda ner saffran och vitchoklad, rör till en slät smet.
- Tillsätt socker, vaniljsocker, salt och mjöl, rör slätt.
- Tillsätt äggen och blanda ihop, häll smeten i bakplåtspappersklädd form med smörade sidor.
- Grädda på 175 grader i ca 18-22 minuter eller tills kakan är fast i kanterna men fortfarande ganska rörlig i mitten.
- Låt svalna och ställ kallt över natten.
Topping:
- Vispa ihop grädde, philadelfiaost, florsocker och vaniljsocker fluffigt.
- Spritsa kladdkakan och strö över lingon.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!