Saffranskladdkaka med schweizernötganache
Skapat:
5 december, 2024
Senast ändrat:
10 december, 2024

1
Saffranskladdkaka med schweizernötganache är en elegant och god kaka som kombinerar den klassiska svenska kladdkakan med den juliga smaken av saffran.
Den mjuka, lite kladdiga konsistensen på kladdkakan passar fint med den krämiga, rika chokladganachen med rostade nötter. En riktigt klockren kaka!
Fler goda recept med saffran:

Total tid: 25 minuter
Servings: 8 portioner
Ingredienser
- 100 g smör
- 1 förp saffran
- 2 st ägg
- 3 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
Ganache:
- 0,75 dl grädde
- 200 g marabou sweizernöt
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffran.
- Blanda ner sockret, vetemjöl, vaniljsocker och salt.
- Knäck till sist ner äggen och rör om ordentligt, rör tills du har en smidig smet.
- Lägg bakplåtspapper i botten av en springform och smörj kanterna, häll i smeten.
- Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt svalna.
Ganache:
- Hacka chokladen grovt och häll i en kastrull tillsammans med grädden. Låt smälta på medelvärme. Häll sedan över kladdkakan och låt stelna helt innan servering.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!