Saffranspannkakor
Skapat:
11 december, 2024
Senast ändrat:
10 december, 2024

0
Innehåll
Saffranspannkakor är en traditionell svensk rätt som förknippas med julen, men kan njutas året runt.
Pannkakorna har en mild, kryddig smak från saffran, vilket ger dem en härlig gyllengul färg. Konsistensen är mjuk och fluffig, men ändå tillräckligt fast för att kunna vändas utan att gå sönder.
Fler goda recept med saffran:

Total tid: 25 minuter
Servings: 25 stycken
Ingredienser
- 2 ägg
- 3 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 gram saffran ett paket
- 1 nypa salt
- 5 dl mjölk
- 2 msk bakpulver
- 5 dl vetemjöl
- smör till stekning
Topping:
- grädde
- sylt
Instruktioner
- Vispa ägg, strösocker, vaniljsocker, salt och saffran fluffigt i en bunke.
- Tillsätt mjölken, och blanda lite till. Vispa ner resterande ingredienser till en slät smet.
- Värm en panna med mycket smör. Klicka sedan ut dina pannkakor och stek tills de fått en gyllenbrun på båda sidorna.
- Njut med lite grädde och sylt!
per stycken
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!