Go Back
+ servings
Tre saffranspannkakor serverade med vispad grädde och jordgubbssylt på en tallrik.
Print
Inga röster än

Saffrans pannkakor

Fluffiga och alldeles underbara pannkakor! Som ni måste testa, alldeles alldeles underbara!🌟
Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Fika, Frukost, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: julbakning, pannkakor, plättar
Yield: 25 stycken

Materials

  • 2 ägg
  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 gram saffran ett paket
  • 1 nypa salt
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
  • smör till stekning

Topping:

  • grädde
  • sylt

Instruktioner

  • Vispa ägg, strösocker, vaniljsocker, salt och saffran fluffigt i en bunke.
  • Tillsätt mjölken, och blanda lite till. Vispa ner resterande ingredienser till en slät smet.
  • Värm en panna med mycket smör. Klicka sedan ut dina pannkakor och stek tills de fått en gyllenbrun på båda sidorna.
  • Njut med lite grädde och sylt!