Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Saffranspasta med jätteräkor

Inga röster än
Skapat: 17 december, 2024
Senast ändrat: 16 december, 2024
Saffranspasta med jätteräkor

Saffranspasta med jätteräkor är en lyxig och smakrik rätt som passar perfekt för festligare tillfällen.

Den krämiga pastasåsen får sin härliga färg och smak från saffran. Den mjuka och lite söta saffranssmaken kombineras med den milda och saftiga texturen på de stora jätteräkorna, som ger rätten både smak och ett lyxigt inslag. Pastan binder samman alla smaker på ett härligt sätt, och rätten är ofta toppad med lite färsk persilja eller riven parmesan för extra fräschör och smak.

Det är en elegant och god rätt som både ser vacker ut och smakar fantastiskt.

Fler goda pastarätter:

Saffranspasta med jätteräkor | Receptskatt
Saffranspasta med jätteräkor 6
Total tid: 35 minuter
Servings: 2 portioner

Ingredienser

Instruktioner

  • Koka vatten till pastan.
  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Hacka sötlök, chili och morot.
  • Stek jätteräkorna i olivolja och smör.
  • Tillsätt sedan lök, chili och morot. Låt fräsa en stund.
  • Pressa i vitlöksklyftorna och häll i vitt vin, persilja, körsbärstomater, honung, citronsaft, citronzest, saffran, pastavatten och grädde. Låt puttra.
  • Häll i den färdigkokta pastan, låt puttra ytterligare en stund. Smaka av ifall du vill tillsätta något mer. Klart!
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg