Go Back
+ servings
Tallrik med saffranspasta och jätteräkor, dekorerad med chili och grönsaker.
Print
Inga röster än

Saffranspasta med jätteräkor

Saffran i maträtter är ju för gott! Denna passar bra att göra nu i juletider.
Total tid35 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Huvudrätt, Jul, Julrecept, Pasta
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkel pasta, Goda pastarecept, huvudrätt, lyxig pastarätt, lyxig rätt
Yield: 2 portioner

Materials

  • 250 g tagliatelle
  • 1 st sötlök
  • ½ chili
  • 1 st morot
  • 200 g jätteräkor
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 1 påse saffran
  • 1 låda körsbärstomater
  • persilja finhackad
  • 1-2 dl grädde
  • ½ dl pastavatten
  • 1-2 dl vitt vin
  • 1 msk soja
  • 1 msk honung
  • 1-2 msk citronsaft
  • citronzest
  • parmesan riven
  • salt
  • svartpeppar
  • smör och/eller olivolja

Instruktioner

  • Koka vatten till pastan.
  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Hacka sötlök, chili och morot.
  • Stek jätteräkorna i olivolja och smör.
  • Tillsätt sedan lök, chili och morot. Låt fräsa en stund.
  • Pressa i vitlöksklyftorna och häll i vitt vin, persilja, körsbärstomater, honung, citronsaft, citronzest, saffran, pastavatten och grädde. Låt puttra.
  • Häll i den färdigkokta pastan, låt puttra ytterligare en stund. Smaka av ifall du vill tillsätta något mer. Klart!