Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Saffransscones

Inga röster än
Skapat: 10 december, 2024
Senast ändrat: 10 december, 2024
Saffransscones

Scones är ju oemotståndliga som de är, men testa denna versionen med saffran! Varför inte tillsätta lite russin i degen? Eller kanske hackad choklad?

Servera dem med mycket smör, ost och en klick hjortronsylt.

Fler goda recept med saffran:

Total tid: 15 minuter
Servings: 2 portioner

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  • Skär smöret i mindre bitar och nyp ihop med mjölblandningen.
  • Värm mjölken fingervarm tillsammans med saffranen och ha sedan ner i smeten.
  • Knåda ihop degen (den ska vara ganska kladdig) och forma till en cirkel som du sedan placerar ut på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kryss över cirkeln för att enklare kunna skära den i bitar efter gräddning.
  • Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter på 250 grader tills de har fått lagom med färg och en krispig yta.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg