Go Back
+ servings
En korg med saffransscones inslagna i en mönstrad handduk.
Print
Inga röster än

Saffransscones

Scones är ju oemotståndliga som de är, men testa denna versionen med saffran! Varför inte tillsätta lite russin i degen? Eller kanske hackad choklad? Servera med mycket smör, ost och en klick hjortronsylt 🤤
Förberedelser5 minuter
Active Time10 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Bakning, Bröd & kex, brunch, Fika, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Jul
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bröd, brunch, enkelt bröd, fika, frukost, scones
Yield: 2 portioner

Materials

  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 50 g smör kallt
  • 1 dl mjölk
  • 1 paket saffran

Instruktioner

  • Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  • Skär smöret i mindre bitar och nyp ihop med mjölblandningen.
  • Värm mjölken fingervarm tillsammans med saffranen och ha sedan ner i smeten.
  • Knåda ihop degen (den ska vara ganska kladdig) och forma till en cirkel som du sedan placerar ut på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kryss över cirkeln för att enklare kunna skära den i bitar efter gräddning.
  • Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter på 250 grader tills de har fått lagom med färg och en krispig yta.