Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Saftig hallonkaka

Inga röster än
Skapat: 18 april, 2025
Senast ändrat: 18 april, 2025
Saftig hallonkaka

Saftig hallonkaka med pärlsocker

En ljuvligt mjuk och saftig kaka som smakar sommar! Hallonen ger syrlig friskhet medan pärlsockret på toppen ger en nostalgisk crunch. En perfekt kaka att svänga ihop till fikat – enkel, god och garanterat uppskattad.

Tips & variationer

✅ Byt hallonen mot blåbär eller vinbär för variation
✅ Ringla över lite vit glasyr för extra festkänsla
✅ Kakan håller sig saftig i flera dagar – perfekt att baka dagen innan

Fler goda sockerkakor

Här kommer ytterligare tre recept som vi tror att du kan gilla!


Total tid: 30 minuter
Servings: 10

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft
  • Vispa ihop smör, strösocker och vaniljsocker med elvisp.
  • Tillsätt först äggen och sedan mjölken. Vispa igen.
  • Häll ner de torra ingredienserna och vispa till en slät smet.
  • Häll smeten i en smörad och bröad form.
  • Fördela hallonen över smeten och strö på pärlsocker.
  • Grädda i ugnen i 45 – 50 minuter (tills kakan är gyllenbrun och inte kladdig i mitten). Ta ut låt svalna!
  • Strö på lite florsocker och sen är det dags att servera!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!