Saftig hallonkaka
Skapat:
18 april, 2025
Senast ändrat:
18 april, 2025

0
Saftig hallonkaka med pärlsocker
En ljuvligt mjuk och saftig kaka som smakar sommar! Hallonen ger syrlig friskhet medan pärlsockret på toppen ger en nostalgisk crunch. En perfekt kaka att svänga ihop till fikat – enkel, god och garanterat uppskattad.
Tips & variationer
✅ Byt hallonen mot blåbär eller vinbär för variation
✅ Ringla över lite vit glasyr för extra festkänsla
✅ Kakan håller sig saftig i flera dagar – perfekt att baka dagen innan
Fler goda sockerkakor
Här kommer ytterligare tre recept som vi tror att du kan gilla!



Total tid: 30 minuter
Servings: 10
Ingredienser
- 100 g smör rumsvarmt
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 2 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl hallon
- pärlsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft
- Vispa ihop smör, strösocker och vaniljsocker med elvisp.
- Tillsätt först äggen och sedan mjölken. Vispa igen.
- Häll ner de torra ingredienserna och vispa till en slät smet.
- Häll smeten i en smörad och bröad form.
- Fördela hallonen över smeten och strö på pärlsocker.
- Grädda i ugnen i 45 – 50 minuter (tills kakan är gyllenbrun och inte kladdig i mitten). Ta ut låt svalna!
- Strö på lite florsocker och sen är det dags att servera!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
