Go Back
+ servings
En saftig hallonkaka med en skivad bit tagen ut, visande inuti med hallon.
Print
Inga röster än

Saftig hallonkaka

En fantastisk klassiker som aldrig kan gå fel! Lätt, gott och syrligt mums!
Förberedelser15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Fika, mjuk kaka¨
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, fikadags, mjuk kaka, mjuka kakor, sockerkaka
Yield: 10

Materials

  • 100 g smör rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl hallon
  • pärlsocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft
  • Vispa ihop smör, strösocker och vaniljsocker med elvisp.
  • Tillsätt först äggen och sedan mjölken. Vispa igen.
  • Häll ner de torra ingredienserna och vispa till en slät smet.
  • Häll smeten i en smörad och bröad form.
  • Fördela hallonen över smeten och strö på pärlsocker.
  • Grädda i ugnen i 45 - 50 minuter (tills kakan är gyllenbrun och inte kladdig i mitten). Ta ut låt svalna!
  • Strö på lite florsocker och sen är det dags att servera!