Saftig morotskaka
Skapat:
7 februari, 2025
Senast ändrat:
6 februari, 2025

1
En mjuk och saftig morotskaka är en enkel kaka som är full av smak från morötter och kanel.
Kakan har en härlig smak och konsistens, perfekt för alla tillfällen.
Morotskakan toppas med en krämig frosting gjord på färskost och en liten touch av lime eller citron, vilket ger en frisk smak.
Det här är en kaka som hela familjen älskar och den passar bra både som fika och till fest!
Fler goda recept med morot:

Total tid: 30 minuter
Servings: 8
Ingredienser
Frosting:
- 100 gram smör rumsvarmt
- 200 gram färskost rumsvarm
- 1,5 dl florsocker
- 2 tsk limejuice eller citronsaft
- 2 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Smält smöret och ställ åt sidan.
- Vispa ägg och strösocker pösigt med en elvisp på hög hastighet.
- Tillsätt alla torra ingredienser och vänd försiktigt runt smeten.
- Blanda slutligen i filen till en slät smet.
- Häll smeten i valfri form.
- Grädda långt ner i ugnen i 40-45 minuter. Testa med en provsticka eller gaffel så att kakan är torr i mitten.
- Ta ut kakan och låt den svalna helt.
Frosting:
- Vispa alla ingredienser till en luftig och slät frosting med en elvisp. Se till så att smöret är rumstempererat annars blir det klumpigt.
- Spritsa eller bre ut frostingen på kakan.
- Servera kakan direkt eller förvara den i kylen.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!