Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Saftig morotskaka
En saftig och god morotskaka med glasyr!! Vem älskar inte denna kaka?
Förberedelser
15
minuter
minuter
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Bakning, Bakverk & kakor, Efterrätt, mjuka kakor
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
fika, fikadags, gofika, morotskaka, morötter, svensk fika
Yield:
8
Materials
100
gram
smör
3
ägg
2 ½
dl
strösocker
3 ½
dl
morötter
finrivna
2
msk
kanel
4
dl
vetemjöl
½
msk
bakpulver
½
tsk
salt
0.75
dl
fil
eller naturell yoghurt
Frosting:
100
gram
smör
rumsvarmt
200
gram
färskost
rumsvarm
1,5
dl
florsocker
2
tsk
limejuice
eller citronsaft
2
tsk
vaniljsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Vispa ägg och strösocker pösigt med en elvisp på hög hastighet.
Riv morötter fint på rivjärn. Häll ner morötterna och smöret i äggblandningen.
Tillsätt alla torra ingredienser och vänd försiktigt runt smeten.
Blanda slutligen i filen till en slät smet.
Häll smeten i valfri form.
Grädda långt ner i ugnen i 40-45 minuter. Testa med en provsticka eller gaffel så att kakan är torr i mitten.
Ta ut kakan och låt den svalna helt.
Frosting:
Vispa alla ingredienser till en luftig och slät frosting med en elvisp. Se till så att smöret är rumstempererat annars blir det klumpigt.
Spritsa eller bre ut frostingen på kakan.
Servera kakan direkt eller förvara den i kylen.