Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Saftig rabarberkaka med kardemumma

Inga röster än
Skapat: 28 mars, 2025
Senast ändrat: 13 februari, 2025
Saftig rabarberkaka med kardemumma

Idag blev det en saftiga rabarberkaka med kardemumma. Kardemumma och rabarber är ju så gott tillsammans.

Jag bakade kakan i en 20 cm form. Man kan använda en lite större form men tänk då på att grädda kakan kortare stund ugnen och kakan blir även lägre.

Använd nystött kardemumma. Det ger en helt annan smak än den färdigmald. Jag har alltid kardemummakärnor i en kryddkvarn och vrider runt ett par varv, det räcker till denna kaka.

Fler goda recept med rabarber:

📷 Erika Westerlund Strömmer

Total tid: 1 timme
Servings: 8

Utrustning

  • 1 form 20 cm i diameter

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär rabarbern i mindre bitar och sätt i en bunke. Tillsätt 1 tsk vaniljsocker och önskad mängd kardemumma, vänd runt och låt marineras.
  • Vispa rumsvarmt smör och socker krämigt.
  • Vispa ner äggen.
  • Blanda ihop mjöl, bakpulver och 1 tsk vaniljsocker i en bunke.
  • Tillsätt mjölblandningen och gräddfilen i smeten.
  • Häll smeten i en smord form, bröa gärna med kokosflingor och sätt ett bakplåtspapper i botten.
  • Tryck ner rabarberbitarna i smeten och strö över pärlsocker.
  • Grädda på 175 grader tills en sticka kommer ut nästan torr. Tänk på att kakan även gräddas en stund efter ugnen så övergrädda inte.
  • Smält lite smör och pensla över den varma kakan och strö över lite mer pärlsocker.
  • Servera med vaniljsås!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg