Saftig rabarberkaka med kardemumma
Skapat:
28 mars, 2025
Senast ändrat:
13 februari, 2025

1
Innehåll
Idag blev det en saftiga rabarberkaka med kardemumma. Kardemumma och rabarber är ju så gott tillsammans.
Jag bakade kakan i en 20 cm form. Man kan använda en lite större form men tänk då på att grädda kakan kortare stund ugnen och kakan blir även lägre.
Använd nystött kardemumma. Det ger en helt annan smak än den färdigmald. Jag har alltid kardemummakärnor i en kryddkvarn och vrider runt ett par varv, det räcker till denna kaka.
Fler goda recept med rabarber:



📷 Erika Westerlund Strömmer
Total tid: 1 timme
Servings: 8
Utrustning
- 1 form 20 cm i diameter
Ingredienser
- 250 gr rabarber
- 125 gr smör rumsvarmt
- 2 dl socker
- 2 ägg
- 150 gr mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl gräddfil
- nystött kardemumma
- pärlsocker
- 1 msk smör smält
Instruktioner
- Skär rabarbern i mindre bitar och sätt i en bunke. Tillsätt 1 tsk vaniljsocker och önskad mängd kardemumma, vänd runt och låt marineras.
- Vispa ner äggen.
- Tillsätt mjölblandningen och gräddfilen i smeten.
- Häll smeten i en smord form, bröa gärna med kokosflingor och sätt ett bakplåtspapper i botten.
- Tryck ner rabarberbitarna i smeten och strö över pärlsocker.
- Grädda på 175 grader tills en sticka kommer ut nästan torr. Tänk på att kakan även gräddas en stund efter ugnen så övergrädda inte.
- Smält lite smör och pensla över den varma kakan och strö över lite mer pärlsocker.
- Servera med vaniljsås!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!