Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Saftig rabarberkaka med kardemumma
Total tid
1
timme
t
Måltid:
Dessert, Efterrätter/desserter, Fika, mjuk kaka¨
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
fikadags, gofika, mjuk kaka, mjuka kakor, rabarberkaka, rabarberrecept, sommarfika
Yield:
8
Equipment
1 form
20 cm i diameter
Materials
250
gr
rabarber
125
gr
smör
rumsvarmt
2
dl
socker
2
ägg
150
gr
mjöl
1
tsk
bakpulver
2
tsk
vaniljsocker
1
dl
gräddfil
nystött kardemumma
pärlsocker
1
msk
smör
smält
Instruktioner
Skär rabarbern i mindre bitar och sätt i en bunke. Tillsätt 1 tsk vaniljsocker och önskad mängd kardemumma, vänd runt och låt marineras.
Vispa rumsvarmt smör och socker krämigt.
Vispa ner äggen.
Blanda ihop mjöl, bakpulver och 1 tsk vaniljsocker i en bunke.
Tillsätt mjölblandningen och gräddfilen i smeten.
Häll smeten i en smord form, bröa gärna med kokosflingor och sätt ett bakplåtspapper i botten.
Tryck ner rabarberbitarna i smeten och strö över pärlsocker.
Grädda på 175 grader tills en sticka kommer ut nästan torr. Tänk på att kakan även gräddas en stund efter ugnen så övergrädda inte.
Smält lite smör och pensla över den varma kakan och strö över lite mer pärlsocker.
Servera med vaniljsås!