Saftig saffranskaka med apelsin
Skapat:
16 december, 2024
Senast ändrat:
12 december, 2024

0
Innehåll
Här kommer receptet på en saftig saffranskaka med apelsin, smaker som är så goda tillsammans.
Detta är ett klassiskt recept på en saffranskaka som finns på flera olika sidor, jag har däremot ändrat lite i receptet.
Hinner man inte blötlägga saffranet så hoppar man över det men smaken blir lite intensivare om det får stå och dra. Alkoholen försvinner när kakan gräddas.
Fler juliga recept:


📷 Erika Westerlund Strömmer
Total tid: 1 timme
Servings: 8
Ingredienser
Instruktioner
- Mortla saffranet med sockret och blötlägg i spriten minst ett dygn.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smöra och bröa med kokosflingor en form med löstagbara kanter.
- Smält smöret och tillsätt saffransblandningen.
- Tillsätt mjölken.
- Vispa ägg och resten av sockret vitt och fluffigt.
- Tillsätt saffransmjölken.
- Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter, en sticka skall komma ut lätt fuktig, övergrädda inte.
- Låt svalna innan formen lossas.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!