Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Saftig saffranskaka med vit choklad

Inga röster än
Skapat: 28 november, 2024
Senast ändrat: 27 november, 2024
Saftig saffranskaka med vit choklad

Den här saffranskakan med vit choklad är en riktigt lyxig och smakrik kaka som passar perfekt när man vill unna sig något extra. Saffran ger kakan en härlig, gul färg och en mustig smak som verkligen sätter julstämning på bordet. Tillsammans med vit choklad blir kakan extra saftig och får en söt, krämig touch.

Kakan är enkel att göra och passar både som fika eller efterrätt. Det är en kaka som känns festlig utan att vara för krånglig att baka, så om du vill ha något som både smakar gott och ser vackert ut på dukningen, är det här ett toppenval!

Fler mjuka kakor:

Mjuk pepparkaka

Äppelkaka

Kanelbullesockerkaka

Flädersockerkaka

Total tid: 40 minuter
Servings: 1 sockerkaka

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Smält smöret och häll ner mjölken och saffranet.
  • Vispa ägg och socker pösigt (tills det blir riktigt luftigt).
  • Tillsätt smörblandningen i äggen.
  • Vänd även ner vetemjöl och bakpulver till en slät smet.
  • Blanda i hackad vit choklad.
  • Häll smeten i en smörad sockerkaksform. Grädda i 30-35 minuter.
  • Ta ut och låt svalna.
  • Stjälp upp kakan och njut med lättvispad grädde.
per sockerkaka
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg