Saftig saffranskaka med vit choklad
Skapat:
28 november, 2024
Senast ändrat:
27 november, 2024

1
Innehåll
Den här saffranskakan med vit choklad är en riktigt lyxig och smakrik kaka som passar perfekt när man vill unna sig något extra. Saffran ger kakan en härlig, gul färg och en mustig smak som verkligen sätter julstämning på bordet. Tillsammans med vit choklad blir kakan extra saftig och får en söt, krämig touch.
Kakan är enkel att göra och passar både som fika eller efterrätt. Det är en kaka som känns festlig utan att vara för krånglig att baka, så om du vill ha något som både smakar gott och ser vackert ut på dukningen, är det här ett toppenval!
Fler mjuka kakor:


Total tid: 40 minuter
Servings: 1 sockerkaka
Ingredienser
- 50 gram smör eller margarin
- 1 ¼ dl mjölk
- 0.5 gram saffran 1 paket
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
- 100 gram vit choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Smält smöret och häll ner mjölken och saffranet.
- Tillsätt smörblandningen i äggen.
- Blanda i hackad vit choklad.
- Häll smeten i en smörad sockerkaksform. Grädda i 30-35 minuter.
- Ta ut och låt svalna.
- Stjälp upp kakan och njut med lättvispad grädde.
per sockerkaka
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!