Go Back
+ servings
En saffranskaka med vit chokladbitar på en skärbräda, delad i bitar.
Print
Inga röster än

Saftig saffranskaka med vitchoklad

En riktigt saftig saffrans kaka som kombineras med vitchoklad! En ultimat smakupplevelse och perfekt att bjuda!
Förberedelser10 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Fika, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Jul, Julrecept, mjuk kaka¨
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka till jul, julbakning, julbakverk, julgott
Yield: 1 sockerkaka

Materials

  • 50 gram smör eller margarin
  • 1 ¼ dl mjölk
  • 0.5 gram saffran 1 paket
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 100 gram vit choklad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Smält smöret och häll ner mjölken och saffranet.
  • Vispa ägg och socker pösigt (tills det blir riktigt luftigt).
  • Tillsätt smörblandningen i äggen.
  • Vänd även ner vetemjöl och bakpulver till en slät smet.
  • Blanda i hackad vit choklad.
  • Häll smeten i en smörad sockerkaksform. Grädda i 30-35 minuter.
  • Ta ut och låt svalna.
  • Stjälp upp kakan och njut med lättvispad grädde.