Saftig tigerkaka
Skapat:
21 februari, 2025
Senast ändrat:
20 februari, 2025

0
Innehåll
Saftig tigerkaka är en klassisk, enkel och god kaka som passar både till fika och fest. Kakan är snabb att göra och blir härligt mjuk och saftig.
Tigerkakan har ett fint mönster där ljus och mörk smet blandas, vilket ger en ”tigrerad” effekt. Smaken är söt med en touch av vanilj och kakao. Kakan är perfekt för alla som vill ha något både enkelt och festligt på fikabordet utan att det tar för lång tid att baka.

Total tid: 45 minuter
Servings: 8
Ingredienser
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
- Smörj och bröa en sockerkaksform. Ställ åt sidan.
- Smält smöret, häll ner mjölken och låt svalna.
- Häll 2/3 av smeten i formen. Blanda resterande smet med kakao och geléfärg.
- Häll chokladsmeten över smeten i formen. Använd en gaffel och gör ett fint mönster.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Testa med en provsticka, om den kommer ut torr så är kakan klar. Ta ut och låt svalna.
- Stjälp upp kakan och njut!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @receptskatt.se eller tagga #receptskatt!
Fler goda mjuka kakor!


